Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Halmplank
Naam: H.Amendt, van Particulier (datum: 07-03-2019 08:56)

Huis gekocht met plat dak.Dak is ongeveer 2 jaar geleden vernieuwd.Alleen het leer.Bericht van de buren de bewoners van het huis hadden last van stank,muffe lucht.Dubbele plafonds aangebracht maar het hielp niet.Deze plafonds hebben wij verwijderd en zien de onderkant van het dak dat er halmplank is gebruikt.Het nadeel van halmplak is dat bij een lekkage na verloop van tijd een penetrante geur te ruiken is.Zijn er mogelijkheden om deze planken in te strijken met een of ander middel om de reuk te blokkeren.
Alvast bedankt voor de genomen moeite.
Reageer
Re: Halmplank
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-03-2019 09:08)

Zover mij bekend is er geen 'lapmiddel' om de stank te verbloemen. Mijn ervaring is dat ook een dakbeschot van halmplanken doorgaans vervangen wordt als de dakbedekking wordt vernieuwd. Toch zeker als er lekkages zijn geweest, want eenmaal nat krijg je die penetrante geur niet weg.


Re: Halmplank
Naam:
Jeroen (datum: 07-03-2019 11:11)

Halmplank heeft ook last van inwendige condensatie.
Compleet vernieuwen! Helaas.
Re: Halmplank
Naam:
JG (datum: 07-03-2019 11:31)

Halmplank is een plaat van geperst stro. Ook met het zelfde euvel te maken gehad. Als reeds door Jack is aangegeven het geurprobleem enkel door vervanging van de halmplanken op te lossen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl