Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam: Sandra (datum: 05-03-2019 17:47)

Onze woning heeft een lichthellend (22graden) dak met pvc. We willen de huidige isolatie verhogen en een nieuwe pvc laag met roeven aanbrengen. De huidige dakopstand rondom het hele dak is zo'n 12 cm. Kan iemand ons vertellen of bij een lichthellend dak rondom altijd een hoge dakopstand moet zitten? We begrijpen waarom het moet bij een platdak en dat dit zoiezo moet op het laagste punt van het dak (goot), maar begrijpen niet goed waarom dit ook zo hoog aan de bovenkant en zijkant van het dak zou moeten zitten . Immers een huis met dakpannen heeft ook geen dakopstand aan de zijkant, muv de lichte welving van de dakpannen. We willen dit graag weten, zodat we wat meer isolatie kunnen nemen en daardoor aan de boven-en zijkanten van het dak de dakopstand wat lager kunnen houden. Wat zou dan een minimale dakopstand zijn? We horen heel graag jullie mening
Reageer
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Jeroen (datum: 06-03-2019 11:22)

Dakopstand kan vervallen, maar dan moet er wel een goot komen.
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Jeroen (datum: 06-03-2019 11:24)

Of nabij de dakrand over een bepaalde breedte geen extra isolatie aanbrengen. zodat er een goot ontstaat.
Het water moet op ťťn of andere manier wel goed worden afgevoerd.

Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Leon (datum: 06-03-2019 11:53)

Waarschijnlijk is die randhoogte bedacht aan de onderkant van het dak om een soort dakgoot te creŽren en is die randhoogte vervolgens rondom doorgezet vanwege het aanzicht. Op zich een logische zet. Om te voorkomen dat het water onderaan over de dakrand klotst zou ik daar geen concessies doen aan de goothoogte, je zou hier inderdaad de bestaande isolatiedikte aan kunnen houden. Op de rest van het dak kun je waarschijnlijk wel dikker isoleren. Ik zou dit overigens wel even goed met de dakdekker afstemmen, mogelijk heb je wel een stukje opstand nodig om de dakbedekking goed tegenaan te kunnen plakken.
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
pino (datum: 06-03-2019 13:15)

Als je geen lelijke strepen op je zijgevels wilt is een opstand aan de zijkant wel aan te raden.

maar met de hoogte kan je m.i wel een paar cm schipperen zolang je onder maar wel voldoende opstand houd
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Sandra (datum: 06-03-2019 17:16)

Dank voor jullie reactie en advies. Ik heb nog wel een vraag. Zijn er uberhaupt richtlijnen voor de hoogte van de dakopstand bij lichthellende daken? Ons idee is namelijk om de dakopstand aan de boven en zijkant van het dak terug te brengen naar zo'n 5 cm. We kunnen dan genoeg isolatie bijplaatsen. De dakopstand van het laagste deel van het dak blijft, zoals deze nu is (meer dan 12cm). We horen graag jullie reactie. Alvast bedankt
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Leon (datum: 07-03-2019 08:17)

Nee die zijn er niet specifiek. In die zin: bij daken met geplakte dakbedekking wil je over het algemeen een dakopstand van zo'n 12 cm, dit heeft o.a. te maken met de verwerkbaarheid van de dakbedekking. Is niet zozeer wel een eis, wel een advies vanuit de branche. En in veel gevallen is die branche ook niet te beroerd om de opstand in overleg toch lager te maken (wat technisch doorgaans ook prima kan). Grootste aandachtspunt in dit geval is denk ik de inhoud van de dakgoot die je als het ware creŽert. Je wilt bij een hoosbui immers niet dat het regen over de rand heen klettert. Als je die 12 cm hoogte houdt en de nodige diepte geeft (zeg 20 of 30 cm) dan zal dat in de meeste gevallen ruim voldoende zijn. Overleg het ook even met de dakdekker, die zal daar ook ideeŽn over hebben lijkt me.
Re: Dakopstand hellend dak (22 graden) met pvc
Naam:
Sandra (datum: 07-03-2019 09:33)

Opnieuw dank voor de reactie. We zijn hier echt mee geholpen.jullie advies nemen we mee in het gesprek met de dakdekker.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl