Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Verblijfsruimte wonen op achtererf
Naam: P. Quint (datum: 26-02-2019 12:48)

Beste lezer/lezeres,

het betreft een perceel met de bestemming Wonen. Een vrijstaand gebouw op het achtererf, met daarin een praktijkruimte en een berging, wordt verbouwd tot een zelfstandige woning (1 kamer met toilet, douche, kookvoorziening) en een kamer zonder deze voorzieningen. Kan de kamer in de regelgeving de/het gezamenlijk(e) toilet, douche,en kookvoorziening in het hoofdgebouw gebruiken? Het hoofdgebouw wordt ingericht voor kamerverhuur.

Vriendelijke groet,

P. Quint
Reageer
Re: Verblijfsruimte wonen op achtererf
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-02-2019 13:42)

Los van wat wel of niet mag conform bestemmingsplan en/of bouwbesluit ... ; beetje vreemde oplossing lijkt me dit.

Waarom zou je de voorzieningen in het gebouwtje dan niet ook gemeenschappelijk maken? De gebruiker/huurder van die ene kamer moet nu dus altijd via 'buiten' naar toilet en/of douche in het hoofdgebouw?
Re: Verblijfsruimte wonen op achtererf
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 27-02-2019 15:09)

Technisch gezien kan er vanalles, maar staat je bestemmingsplan daar toe dat je daadwerkelijk het HOOFDgebruik wonen in dat bijgebouw gaat voeren? Meestal staat er iets in dat je gebruik in het hoofdgebouw moet plaatsvinden.

Wanneer dat bijgebouw al die voorzieningen wel heeft, maar niet de hoofdfunctie voor het wonen is, is het geen probleem. Er is geen verbod om je hobbyruimte van een douche, keuken en toilet te voorzien.
Re: Verblijfsruimte wonen op achtererf
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-02-2019 09:21)

De vraag was niet of in het bijgebouw (al dan niet met hoofdfunctie wonen) een toilet- en douchevoorziening mag komen, maar of deze in de andere woonfunctie in het bijgebouw mogen ontbreken waardoor gebruiker is aangewezen op de gemeenschappelijke voorzieningen in het hoofdgebouw.

Ik kan in de regelgeving niet zo snel vinden dat het niet zou mogen, maar het lijkt me allesbehalve praktisch en/of wenselijk.
Re: Verblijfsruimte wonen op achtererf
Naam:
pino (datum: 28-02-2019 14:11)

Moet je gewoon niet willen
(ook niet als opdrachtgever dat kost je geld doordat je veel minder huur krijgt )

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl