Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Trap vide
Naam: Martine (datum: 21-02-2019 20:15)

In een kleine bestaande ruimte zit een houten vide. Hier willen wij een slaapkamer van maken met een nieuw te bouwen trap. Het is echter een kleine ruimte (soort tiny house idee) dus er moet een trap komen die weinig ruimte in neemt (lees ruimtebesparende trap/rails met ladder). Echter gezien de functie (slaapkamer) mag dit waarschijnlijk niet volgens het bouwbesluit? Hebben jullie ideeŽn voor een trap die wel voldoet aan het bouwbesluit maar die zo min mogelijk ruimte inneemt? Bij voorbaat dank :)! Groeten


Reageer
Re: Trap vide
Naam:
Jeroen (datum: 21-02-2019 21:12)

Uitvoeren als een stapelbed met een laddertje.
Re: Trap vide
Naam:
Leon (datum: 22-02-2019 09:06)

Tja dat is een beetje dubbel. Een stapelbed mag je zonder problemen plaatsen, want dan is het inrichting. In dit geval gaat het echter om een gebouwgebonden vloer, ik weet niet of je dat zomaar als stapelbed kan/mag zien.
Re: Trap vide
Naam:
Jack , van SenS (datum: 22-02-2019 09:16)

Met 'houten vide' bedoel je waarschijnlijk een houten tussenvloertje (entresol). Met de regelgeving van het Bouwbesluit ga je daar niet uitkomen. Ook aan de eisen van 'n verblijfsruimte (slaapkamer) zul je niet voldoen, nog los van de ruimte die een trap (conform Bouwbesluit) in beslag neemt.

Je zult het meer moeten benaderen als 'meubel' dan als ruimte. Misschien kun je iets met een zgn. 'molenaarstrap'. Dat klimt net iets fijner dan een ladder.
Re: Trap vide
Naam:
Tom (datum: 22-02-2019 11:43)

De eisen voor een trap mbt particulier opdrachtgeverschap zijn vrij soepel, wellicht kan je er wel mee uitkomen
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl