Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam: Groenendal (datum: 19-02-2019 21:21)

Geachte, onze buren, met wie wij een goede verstandhouding hebben, hebben te kennen gegeven dat zij vanwege een verzakking aan de garagemuur (welke op de erfgrens is gebouwd) herstelwerkzaamheden moeten laten verrichten op ons erf. Nu blijkt dat er een zevental boorpalen op onze grond gezet moeten worden. Dit geheel brengt buiten het feit dat hun boorpalen op ons erf staan verder nogal overlast t.av. Paden, beplanting, houtopslag e.d.
Kunt u ons hierin adviseren en vooral t.av. De boorpalen die op ons erf de grond in moeten.
BVD. Met groet, Bert Groenendal
Reageer
Re: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam:
Jeroen (datum: 19-02-2019 22:20)

Meewerken om uitvoering van om werken mogelijk te maken is min of meer normaal.
Niet normaal is om constructies e.d. op jouw perceel te accepteren. Het is nogal wat 7 stuks mortelschroefpalen. Laat hem maar uitzoeken of het aanbrengen van stalen buispalen aan de binnenzijde niet mogelijk is.
Re: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam:
Groenendal (datum: 20-02-2019 06:22)

Dank voor je reactie Jeroen. We zullen dit met onze buren bespreken. Heb je msn. Tips welke firma’s deze buizen schroefpalen aan dd binnenzijde van een muur kunnen maken?

Re: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam:
pino (datum: 20-02-2019 08:28)

ik zou het bij voorkeur wel bij een trillingsvrij systeem zoals boren of drukken houden heien geeft veel trillingen en kans op schade.

schroeven binnen kan ook prima binnen
verder zou een perspaal of sondeerbuispaal ook een alternatief kunnen zijn deze worden in de muur door de bestaande fundering aangebracht.

welke regio zit je
voor systemen zou je eens bij de waalpaal (van 't Hek) kunnen kijken
Re: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam:
Leon (datum: 20-02-2019 10:22)

Persoonlijk zou ik me niet al te veel bemoeien met hoe e.e.a. precies wordt uitgevoerd. Laat de buren (of eigenlijk diens adviseurs) dat maar bepalen. Wel zou ik even wat voorwaarden stellen: werkzaamheden in jouw tuin in principe prima, op voorwaarde dat alles in de oorspronkelijke staat blijft (of wordt hersteld) en dat er geen constructies op jouw perceel worden aangebracht. Want geloof me, vroeg of laat ga je die een keer tegenkomen. En volgens mij zijn daar ook genoeg mogelijkheden toe. Geeft wellicht wat overlast voor je buren (herstelwerk/nieuwe garagevloer?) maar in alle eerlijkheid: het is hun garage en dus hun probleem. Dat je een goede verstandhouding hebt is fijn, maar dat wil niet zeggen dat je die fundering maar moet accepteren vind ik.
Re: Herstelwerk fundering buren op ons erf
Naam:
Jeroen (datum: 20-02-2019 15:42)

Met gevolgen van trillingen valt het wel mee.
(Uit eigen ervaring!)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl