Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Maximale vloerbelasting
Naam: Annigje (datum: 07-02-2019 11:33)

Ik heb een pand in Den-Haag en moet de Maximale vloer belasting weten echter het pand is van ong. 1984
In welk document bij het gemeente archief moet ik dit zoeken.??
Reageer
Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
Leon (datum: 07-02-2019 12:22)

Met een beetje geluk ga je zoiets terugvinden in de constructieberekeningen van de nieuwbouw destijds, maar enige kennis van zaken is dan wel handig om gericht te kunnen zoeken. Als de gegevens al bekend zijn. En dan is het ook maar de vraag of die gegevens nog actueel zijn, door aantasting/aanpassing van de constructie kunnen daar wijzigingen in zijn. Ik weet niet hoe vrijblijvend de informatie mag zijn die je zoekt, maar als je gerichte informatie nodig hebt kun je wellicht beter een constructeur inschakelen die je bijstaat in deze. Die is beter in staat om de juiste gegevens te achterhalen en interpreteren.
Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
B. Dover (datum: 07-02-2019 15:10)

De berekeningen waar Leon het over heeft kunt u waarschijnlijk terugvinden in de oorspronkelijke bouwaanvraag. Deze kunt u inzien bij het gemeenteloket Inzage Bouwtekeningen in het stadhuis in Den Haag.

Zie:
https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/bouwvergunningen/bouwtekeningen-inzien.htm

U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Meestal liggen de tekeningen na een week of 2 klaar.

Houd er wel rekening mee dat, zoals Leon al aangaf, dit berekeningen zijn die voor een leek wellicht abracadabra zijn.
Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
pino (datum: 07-02-2019 15:19)

Je geeft niet aan waarvoor je die gegevens nodig hebt.

Je vind in die berekeningen niet de maximale belasting die de vloer aan kan. alleen de belasting die de vloer minimaal moet kunnen hebben.

afhankelijk van de situatie en van wat je van plan bent kan er tussen die twee een flink verschil zitten

Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
Jeroen (datum: 07-02-2019 22:43)

Wat is de reden van de vraag? Wat voor een object betreft dit?

Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
Leon (datum: 07-02-2019 23:27)

De ervaring heeft mij wel geleerd dat het vaak erg lastig is om de draagkracht van bestaande vloeren aan te tonen. Je bent immers niet alleen afhankelijk van dimensies maar ook van de kwaliteit van het materiaal. Met name bij betonconstructies is dat vaak lastig te zeggen. Dan ben je dus sterk afhankelijk van de gegevens die in het gemeentearchief liggen, en die zijn lang niet altijd compleet (of ze zijn er wel maar beantwoorden je vraag niet). Ik raad je echt aan om even een constructeur te vragen om je hier in bij te staan. Kost wel wat aan advieswerk maar als de boel in elkaar dondert na wat gokwerk dan ben je verder van huis...
Re: Maximale vloerbelasting
Naam:
B. Dover (datum: 08-02-2019 17:12)

Sowieso is het altijd maar de vraag of de daadwerkelijke uitvoering ook overeenkomt met wat er in de bouwaanvraag staat.

Mijn ervaring is dat er na de bouwaanvraag soms nog behoorlijk wat wordt aangepast en dat de documenten in de bouwaanvraag vervolgens niet meer worden bijgewerkt. Ook kan er in de loop van de tijd het een en ander aan de vloer of andere constructiedelen zijn aangepast waardoor de situatie aanzienlijk veranderd is.

Dus als het een belangrijke constructieve zaak betreft zou ik de huidige situatie hoe dan ook door een constructeur naar laten bekijken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl