Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dak verhoging
Naam: Huscher (datum: 29-01-2019 18:52)

Mijn buurman gaat zijn dak met zo'n 3.5 meter verhogen. Op de muur tussen ons huis staat mijn schoorstee welke nog steeds gebruikt wordt.
mijn schoorsteen word niet verhoogt en komt daardoor 3.5 meter onder de nieuwe nok van de buurman te liggen.Dit lijkt mij geen wenselijke situatie m.b.t tot brand.
Ik zie het al gebeuren dat ik straks niet meer de schoorsteen mag gebruiken.
Hoe zit dit? Kan hij dit zo late uitvoeren of heeft hij ook te zorgen dat mijn schoorsteen geen brand kan veroorzaken en goed blijft werken?
Bijgevoegd tekening oude/nieuwe situatie, rode blok is mijn schoorsteen.

Bijlage: Scan_20190129.jpg Reageer
Re: Dak verhoging
Naam:
Leon (datum: 29-01-2019 20:21)

Het spreekt voor zich dat je deze schoorsteen niet kunt handhaven in de nieuwe situatie. Ik zou ik overleg gaan met de buren over hoe dit aan te pakken. Jullie hebben allebei belang bij een correcte uitvoering, het lijkt me reeel om de kosten te delen. Als je het combineert met die dakopbouw dan denk ik dat de kosten nog best te overzien zijn.
Re: Dak verhoging
Naam:
Tim (datum: 29-01-2019 21:06)

Over de werking ervan kun je een deskundige vragen, maar ik ben bang dat er door deze voorgestelde uitvoering te weinig 'trek' ontstaat. Schoorstenen staan niet voor niets altijd los / hoger van het gebouw.

In tegenstelling tot Leon ben ik van mening dat de buurman de kosten moet betalen. Immers het is zijn initiatief. De TS heeft hier niet om gevraagd. En op het totale project zal dit wel meevallen. Eventueel vastleggen dat bij een vergelijkbare opbouw bij de TS alsnog een deel betaald.
Re: Dak verhoging
Naam:
Jeroen (datum: 29-01-2019 21:15)

Waar wordt die schoorsteen voor gebruikt?
Re: Dak verhoging
Naam:
Leon (datum: 30-01-2019 08:18)

@Tim
TS heeft er niet om gevraagd, maar het is wel zijn schoorsteen zoals ik het begrijp (en dus geen gezamenlijke). Je hebt er allebei belang bij dat de boel netjes wordt opgelost, deel dan ook gewoon de kosten. En zo hoog zullen die inderdaad niet zijn, helemaal niet als je het door twee deelt. Dat is het eventuele gezeik toch niet waard?
Re: Dak verhoging
Naam:
B. Dover (datum: 30-01-2019 09:27)

Hoe dan ook zal de buurman toch iets met de schoorsteen moeten omdat hij anders de aansluiting met de opbouw nooit waterdicht krijgt. Dit kan hij niet zonder toestemming doen.

Voor de werking en, afhankelijk van wat er gestookt wordt, ook voor de vervuiling van de gevel van de opbouw t.p.v. de schoorsteen is het aan te raden om de schoorsteen boven het hoogste dak uit te laten komen.

Ik zou in eerste instantie proberen de buurman de kosten te laten betalen. Hij is immers degene die het meeste baad bij de opbouw heeft en de TS heeft niet gevraagd om een verbouwing. Kom je er echt niet uit dan ieder de helft. Houd er wel rekening mee dat wie betaald bepaalt. Als je mee betaalt kun je ook makkellijker mee beslissen. Afhankelijk van de kosten is dit het overwegen waard.


Re: Dak verhoging
Naam:
Huscher (datum: 30-01-2019 12:09)

Schoorsteen wordt gebruikt voor open haard. is geen gezamenlijke schoorsteen.
Zijgevel van buurman wordt van kunststof rabatdelen opgetrokken. Buiten de slechtere werking van de schoorsteen zit ik meer in over brandgevaar. Plastic smelt en zal eventueel vlam kunnen vatten.
Buurman reageert op mijn vraag wat te doen met de schoorsteen "komt allemaal goed" en verder geen enkele toelichting.
Brandweer,veiligheidsregio utrecht, gebeld mbt veiligheid in deze. Brandweerman vind dit geen wenselijke situatie mbt brandveiligheid, en dat men waarschijnlijk de werkende schoorsteen over het hoofd hebben gezien.
Bouwinspecteur van gemeente zegt dat de brandweer VRU het plan heeft goed gekeurd en de gebruikte materialen de juiste brandvertraging hebben.
Nu vraag ik je???? Hopeloos.

Re: Dak verhoging
Naam:
pino (datum: 30-01-2019 12:46)

Op zich is dat toch een positieve reactie.
Nu moet hij alleen nog even aangeven hoe hij de schoorsteen gaat verhogen.


Dat van die kunststof bekleding zal in de basis overigens wel kloppen maar het is inderdaad maar de vraag hoe warm de rookgassen zijn die uit de schoorsteen komen.

Als er een openhaard op staat is een schoorsteen zonder trek of met een valwind er in voor jouw minstens net zo gevaarlijker dan brand


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl