Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwvlakken
Naam: jaap van der vlies (datum: 04-12-2018 00:01)

Er is een te klein bouwvlak daarom koopt piet een stuk naastgelegen tuin .
De woning komt op het aangekochte stuk .
Vereist dit een nieuwe aanpassing bestemmingsplan ? Immers de gekochte grond blijft bestemming tuin houden ?
Reageer
Re: bouwvlakken
Naam:
Robert (datum: 04-12-2018 07:34)

Ligt er aan wat je er mee wil doen. Het aangekochtte stuk grond heeft blijkbaar geen bouwvlak, dus mag je er ook niet je woning op bouwen. Voor de rest ligt het er aan wat je mag op deze grond volgnes het bestemmingsplan, en of deze grond eerder heeft meegeteld bij het bepalen van de bouwmogelijkheden van een ander perceel.
(Stel dat iemand een x aantal m2 vergunningvrij heeft gebouwd op basis van zijn achtererfgebied, en deel van die achtererfgebied wordt verkocht, dan mag jij deze grond niet bebouwen of meerekenen in jouw mogelijkheden. Of de buurman heeft erdoor illegale bouw).

Maar eigendomssituatie wordt niet vastgelegd in het bestemmingsplan, dus als je de grond gebruikt comform de bestemming is er meestal niks aan de hand,
Re: bouwvlakken
Naam:
B. Dover (datum: 04-12-2018 09:41)

Zoals Robert opmerkt; op grond waar de bestemming 'tuin' op rust mag je (meestal geen woning bouwen), e.e.a. afhankelijk van wat er in het bestemmingsplan staat. De enige mogelijkheid om hier dus iets te bouwen is dit onder vergunningsvrijbouwen te laten vallen. Dit heeft echter wel zijn beperkingen (zie daarvoor de regels rondom vergunningsvrijbouwen).

Wellicht kun je nu echter het hoofdgebouw op het bouwvlak wel verder uitbreiden aangezien door de aankoop van de extra tuin je achtererfgebied ook groter wordt. Hierdoor mag je wellicht dus meer m2 vergunningsvrij bouwen. Dit hoeft dan niet per se op het bijgekochte stuk grond te zijn. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van de ligging t.o.v. de voorgevel van het hoofdgebouw.

Wil je echt een hoofdgebouw buiten het bouwvlak oprichten dan zul je inderdaad een bestemmingsplanwijziging moeten doen. Houdt er rekening mee dat dit vaak een traject van ongeveer een jaar is en behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Als eerste zul je met de gemeente moeten praten om te zien hoe zij hier in staan. Als zij het niet zien zitten dan hoef je het ook niet te proberen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl