Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dakopbouw vs kachelpijp
Naam: Peter (datum: 03-12-2018 15:12)

Hallo,
Weet iemand wat nu precies de wettelijke bepaling is mbt de verantwoordelijkheid bij het verlengen van de kachelpijp van buren bij het plaatsen van een dakopbouw? Dus even los van wat netjes is, wie is wettelijk verantwoordelijk voor het verlengen van de pijp? Degene die de opbouw plaatst (waardoor de kachelpijp niet meer boven de bebouwing uitkomt) of degene van wie de kachelpijp is.
Reageer
Re: Dakopbouw vs kachelpijp
Naam:
pino (datum: 03-12-2018 19:33)

Het is vanzelfsprekend niet zo dat u buurman zijn schoorsteen maar even moet aanpassen omdat u toevallig een plan heeft.

In principe bekostig je gemeenschappelijke onderdelen 50/50 en is de uitvoering in overleg


bedenk dat u buren geen voordeel hebben bij de aanpassing het volledig dragen van de kosten maakt over het algemeen dat mensen minder geneigd zijn bezwaar te hebben tegen de wijzigingRe: Dakopbouw vs kachelpijp
Naam:
Peter (datum: 04-12-2018 07:30)

Bedankt voor de reactie, maar het gaat mij om de situatie waarin geen sprake is van een gedeelde kachelpijp. Voor zover mij bekend is er een wettelijke verplichting om een kachelpijp (van bijv. een gaskachel) tot boven de bebouwing te laten uitkomen. Dus als de buren een dakopbouw plaatsen, waardoor mijn (dus niet gedeelde) kachelpijp/schoorsteen niet meer boven de bebouwing uitkomt, wie is dan wettelijk gezien verantwoordelijk voor het verhogen van die pijp?
Re: Dakopbouw vs kachelpijp
Naam:
Jeroen (datum: 04-12-2018 11:46)

Het is helemaal afhankelijk van de exacte situatie. Een installateur kan antwoord geven.
Zelf heb je er in ieder geval geen last van als die pijp mogelijk te kort is. De buren kunnen wel last krijgen.
Ik ben er vanuit gegaan dat de afvoer van een HR-ketel is.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl