Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Parkeernormen
Naam: Daan (datum: 02-12-2018 22:56)

Er is ons opgedragen 1,5 parkeerplaats per appartement te realiseren in de tuin. Nu zien we dat het afhankelijk is van het aantal m2 dat de appartement bedraagt (nota parkeernormen van 2006). Dit is natuurlijk geen hele recente informatie... maar ik vroeg me af hoe het nu zit? is 1,5 parkeerplaats verplicht, of hangt het nog af van m2's, binnen/buiten bebouwde kom e.d.? NB er zijn genoeg omliggende parkeerplaatsen waar in principe geparkeerd kan worden.
Zijn er ook nog 'makkelijke' vereiste waar een parkeerplaats aan moet voldoen (het is nu gras)? Ze moeten er 'op papier' zijn, want in de realiteit hebben de mensen eigenlijk geen auto en hebben we het liefst dat het gewoon oogt als een tuin.


Reageer
Re: Parkeernormen
Naam:
Spock (datum: 03-12-2018 08:42)

Een parkeernorm wordt door de gemeente opgelegd en is dus per gemeente verschillend.
Meestal wordt de hoeveelheid inderdaad gerelateerd aan de grootte van de woningen. Ik neem aan dat jullie het getal van 1,5 van de gemeente te horen hebben gekregen en dus juist is.
En ja, een parkeerplaats is verhard met een duidelijke verdeling. Geen grasveldje.....
Re: Parkeernormen
Naam:
Leon (datum: 03-12-2018 08:44)

1,5 parkeerplaats per appartement lijkt me zeer reŽel. Vergeet niet dat het niet alleen om bewoners gaat, er zal ook een stukje bezoekersparkeren bij in zitten. Dat je openbaar parkeren niet mee mag rekenen is gebruikelijk, je dient de basis parkeerbehoefte zelf op te lossen. Om wat voor gebouw hebben we het hier overigens? Reguliere appartementen? Of zit je meer in de woonzorgsector?
Re: Parkeernormen
Naam:
ab (datum: 03-12-2018 11:56)

je kunt met graskeien en tussenbanden een compromis zoeken: verhard en toch groene uitstraling. De norm zal zoals eerder gezegd van gemeentewege opgelegd zijn. Dit verschilt per gemeente en binnen de gemeente per bouwplan.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl