Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam: roger (datum: 26-11-2018 11:43)

Wij willen graag onze vergunningsvrije aanbouw plaatsen. Volgens de buurman mag dat niet omdat deze op licht vervuilde grond (zinkassen!) gebouwd wordt en we dan niet zomaar de grond mogen roeren! Klopt dat?
Reageer
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
pino (datum: 26-11-2018 12:09)

De exacte regelgeving ken ik niet
maar u mag bouwen
(als dat niet kon mocht u daar ook niet wonen)


voor het aan- en afvoeren van grond gelden regels die niets met bouwen van doen hebben daar kunnen vergunningen en of meldingen voor nodig zijn.

Werken in vervuilde grond is aan allerlei regels gebonden maar dat staat ook totaal los van het al dan niet vergunningsvrij zijn van het bouwsels aan deze regels moet u gewoon voldoen
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
Leon (datum: 26-11-2018 14:50)

Vergunningvrij is niet regelvrij. Dus als je vanuit de vergunning had moeten saneren dan moet dat nog steeds. Echter die regels zorgen er niet automatisch voor dat de hele handel ook vergunningsplichtig wordt. Mocht er verontreiniging in de grond zitten dan zou dat in de oorspronkelijke bouwvergunning van je woning overigens ook te vinden moeten zijn. Het is dan alleen even de vraag hoe 'ruim' men gesaneerd heeft. Dus strak om het woningblok heen, of de gehele kavel.
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 26-11-2018 14:50)

hoho, niet zo kort door de bocht.

Er is wel degelijk een koppeling tussen bouwen en het uitvoeren van bodemonderzoeken, gemeenten nemen de criteria daarvoor vaak op in hun bouwverordeing.

Met de vergunningvrije uitbouwen zul je daar niet vaak mee te maken krijgen echter.
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
roger (datum: 26-11-2018 15:40)

Onze woning is uit 1963. Wij hebben de woning een paar jaar geleden gekocht. In 2007 heeft een bodemonderzoek plaatsgevonden welke we bij de akte van het huis hebben. Daar blijkt uit verschillende metingen dat de bodem licht verontreinigd is met zink. Als ik ga bouwen zal ik dus een deel van deze grond moeten verwijderen. De buurman doelde erop dat die grond niet zomaar afgevoerd kan worden. Ik moet nog verder navraag doen bij de gemeente. Maar wij hebben de aannemer reeds ingeplant staan en hij wil graag starten. Anders schuift alles misschien een paar maanden op als de gemeente zich ermee gaat bemoeien en de aannemer dan niet op tijd kan starten.
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
ron (datum: 26-11-2018 18:24)

grond in depot op eigen terrein, of je terrein in geheel iets ophogen. Kan de aannemer in ieder geval beginnen. Afvoer zonodig separaat regelen
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
Leon (datum: 27-11-2018 09:29)

@J. Bolte
Er zegt toch ook niemand dat die koppeling er niet is qua regelgeving? Vraag is alleen of die eventuele vervuiling de handel vergunningsplichtig maakt en volgens mij is dat niet het geval.
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
Leon (datum: 27-11-2018 09:36)

Overigens: het is niet ongebruikelijk dat men lichte verontreinigingen aantreft in de bodem, dat zie je heel vaak. Zolang deze de grenswaarden niet overschrijdt is er echter niks aan de hand en mag je bouwen. Afvoer van grond kan dan wel een dingetje zijn inderdaad. Je zou het oorspronkelijke bodemonderzoek aan de aannemer kunnen overhandigen. Probleem is (mogelijk) wel dat het rapport niet meer geldig is, even uit mijn hoofd mag zo'n rapportage maximaal vijf jaar oud zijn. Maar dat is dan voor het vergunningentraject, ik weet niet hoe dat precies zit met transport van grond.
Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
pino (datum: 27-11-2018 11:53)

Bij relatief kleine hoeveelheden zonder bekende schokkende vervuiling
Voert de aannemer/grondwerker de grond als afval materiaal af naar het terrein van de verwerker.
Daar wordt de partij apart gehouden en bemonsterd, overleg met u grondwerker die heeft dagelijks met dit probleem te maken.

Aan de hand van de bemonstering wordt bepaald wat er met de grond gaat gebeuren en wat de kosten daar voor zijn.


Re: Aanbouw op licht vervuilde grond
Naam:
pino (datum: 27-11-2018 11:55)

zorg dat je kopienen van de stortbewijzen krijgt
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl