Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam: Angélique, van nvt (datum: 08-11-2018 11:25)

Beste Bouwhelp,onze aannemer wil een hoogte van 15 mm afgeven voor de ruimte die er voor ons beschikbaar is voor onze afwerkvloer. Nu hebben wij meer ruimte nodig (hout en dun beton past niet in 15 mm). Natuurlijk stelt de bouwer dat dit volgens de norm is, maar waar kan ik dan bewijs vinden voor deze norm? Wij hebben een hoogte van 2 cm nodig. Alle advies is welkom!
Reageer
Re: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam:
Jeroen (datum: 08-11-2018 11:46)

Niets geregeld over afwerkingen zoals tegels, hout en vloerbedekkingen.
Is die 5 mm niet oplosbaar? Dat zal toch wel.
Waar zitten de problemen?

Re: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam:
B. Dover (datum: 08-11-2018 13:51)

Mijn ervaring is dat er in nieuwbouw meestal rekening wordt gehouden met 20mm. voor de afwerking van de vloer. Dit is een dikte waarbij de meeste vloerafwerkingen toegepast kunnen worden. Maar uiteindelijk is het de architect die dit beslist.

De werkelijke dikte van de vloerafwerkingen verschilt echter enorm. Een gietvloer is 3 a 5mm., parket 8 - 12mm. (excl. lijmlaag) en tapijt is maar net afhankelijk van hoe dik en hoogpolig. 20mm. is daarom een veilige keuze.

Overleg even met de aannemer. Betreft het seriematige woningbouw of is het een woning in particulier opdrachtgeverschap gebouwd? Als je er echt niet uitkomt kies dan een dunnere vloerafwerking. Er zijn genoeg houten vloeren van 15mm. dikte en voor beton zou je kunnen denken aan een cementgebonden gietvloer (3-5mm.).
Re: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-11-2018 14:42)

In de detaillering is, als het goed is, rekening gehouden met max 20mm hoogteverschil tpv toegang woning. Het is toegestaan, maar niet verplicht, om vanaf bovenkant dekvloer rekening te houden met een 'marge' cq de daadwerkelijk later aan te brengen vloerafwerking (SBR-details). Die 'marge' ligt niet vast, maar is bijv. 15mm. Het lastige is dat je vooraf niet weet wat voor vloerafwerking een bewoner gaat kiezen; en dat je bij een maximale marge en dunnen vloerafwerking dus mogelijk niet aan de 20mm eis voldoet.

Probeer in overleg te achterhalen waar de knelpunten zitten. Een te dikke vloerafwerking kan leiden tot problemen bij entree- en/of achterdeur, binnendorpels en binnendeuren (vrije ruimte onder deur?). Aan een algemene opmerking 'het kan niet' heb je niets.
Re: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 08-11-2018 16:02)

voor de bouwer is in principe maar 1 norm en dat zij de stukken waarop u de opdracht heeft verstrekt.

Als daar 15mm in staat is dat het uitgangspunt.
Als de ruwe vloer er al legt bent u inderdaad mogelijk te laat om dat nog te wijzigen.
Re: Minimale hoogte afdekvloer nieuwbouw
Naam:
suzanne , van 1970 (datum: 08-11-2018 18:34)

neem een vloermat achter de voordeur. die is dunner dan de 20 mm. mooi randje als overgang naar je vloer en je bent er denk ik. De overige buitendeuren zullen naar buiten draaien.

De binnendeuren zul je wel moeten inkorten.

NB meestal moet je ruimte onder de deur houden t.b.v de afzuiging in de woning. (aanvoer b.v. via de gevel middels roosters en afzuiging via de afzuigmondjes in toilet, keuken en badkamer.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl