Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Geisoleerde nieuwbouw garage
Naam: Pieter (datum: 31-10-2018 20:53)

Ik heb een ge´soleerde garage aan mijn nieuwbouwwoning laten maken met doorgang van garage naar woonkamer.

De garage moest sterk geventileerd uitgevoerd worden omdat het als garage benoemd is. De isolatie heeft hier in zoals u begrijpt weinig effect.

De ventilatie gebeurt via een flinke kier onder de garagedeur, en 2 roosters aan de achtergevel.

Nu is het zo dat ik geen auto in deze garage stal en meer gebruik als klusruimte en berging. Ik wil de ventilatie dus beperken, vooral in de winter.

Ik ben van plan met borstelprofielen de garagedeur tochtvrij te maken, en een verwijderbaar paneel in de roosters te plaatsen in de winter. De roosters zijn aan de binnenkant open te schroeven.

Ik wil een elektrisch kacheltje plaatsen die ik alleen aanzet als ik in de garage ga werken.


Mijn vragen/zorgen zijn als volgt:

1. Wat is het gevolg qua klimaat/ventilatie/vocht van deze oplossingen? Is er uberhaubt naast dat het niet heel koud wordt in de winter een negatief gevolg?

2. Kan een verzekeraar moeilijk doen in geval van bijvoorbeeld brand?

Alvast dank voor uw eventuele antwoorden.



Bijlage: situatie_2.jpg Reageer
Re: Geisoleerde nieuwbouw garage
Naam:
Michiel Meinema , van Bouwfysica Meinema (datum: 01-11-2018 09:47)

De ventilatie eis uit het bouwbesluit met betrekking tot een niet afsluitbaar ventilatieopening is bedoeld voor de stalling van motorvoertuigen. Als u aannemelijk kunt maken dat u deze garage voor andere doeleinden gaat gebruiken dan het stallen van motorvoertuigen dan zou u de ruimte middels reguliere ventilatieroosters kunnen regelen.
Re: Geisoleerde nieuwbouw garage
Naam:
Leon (datum: 01-11-2018 15:04)

Ventilatievoorzieningen helemaal afsluiten zou ik niet doen. Ik zou dan eerder opteren voor een schuifrooster dat je over die open stootvoegen heen zet. Verder wordt het er alleen maar beter van. Een onge´soleerde berging krijg je nooit lekker geconditioneerd, die zal altijd vochtiger zijn dan een ge´soleerd exemplaar. Daar hoef je niet eens constant voor te stoken. Vanuit de verzekering zou ik geen problemen verwachten. In een onge´soleerde schuur kan je toch ook een kachel plaatsen?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl