Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam: Femke (datum: 24-10-2018 09:51)

Ik wil een omgevingsvergunning aanvragen voor het doorbreken van enkele dragende wanden in een appartement in een vrij groot woongebouw. Volgens de checklist indieningsvereisten moet ik hiervoor plattegronden van alle verdiepingen indienen. Gaat dit om plattegronden van het hele gebouw? Of alleen de verticale strook waarin dit appartement zit?
Reageer
Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
Joost (datum: 24-10-2018 11:52)

daarvoor is geen harde regel. Je moet aanleveren waardoor inzichtelijk wordt wat je gaat doen en de constructie van het pand integraal beoordeeld kan worden.
Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
Leon (datum: 24-10-2018 14:11)

Waarschijnlijk kan de constructeur wel volstaan met een kopietje van de oorspronkelijke vergunningstekening (of de laatste wijziging daar op). De bestaande constructie/krachtafdracht moet bekend zijn om de nieuwe situatie te kunnen toetsen. Voor het bouwkundige tekenwerk kun je m.i. volstaan met het appartement waar de wijziging betrekking op heeft. Zoals gezegd: je moet duidelijk maken wat je gaat doen.
Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
pino (datum: 24-10-2018 15:43)

op zich is de regel heel hard maar het vervelende is dat het bevoegde gezag deze nooit doordruk zodat er vergunningen worden verstrekt op stukken waarbij je zonder toelichting niet meer kan achterhalen wat er aangepast wordt.

met een plattegrond van jouw appartement, de archieftekeningen en een berekening van een constructeur ben je er wel.

ps. zet de oorspronkelijke assen even op de bouwkundige plattegrond dan is e.a controleerbaar en loop even bij de onder- en bovenburen naar binnen om te zien of bij hun de oorspronkelijke toestand er nog wel zit.

Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
Leon (datum: 24-10-2018 16:45)

Je moet inderdaad wel kunnen traceren in welke woning je bezig bent in relatie tot het geheel. Alleen het huisnummer opgeven is dan niet genoeg, aanduiden op een totaalplattegrond en/of verwijzing naar bestaande stramienlijnen zou voldoende info moeten bieden.
Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 24-10-2018 16:47)

In wezen heeft je aanvraag betrekking op de zaken die relevant zijn of veranderne door jouw project. Op met moment dat je een constructeur inschakelt zal die zelf ook basisgegevens nodig hebben, en prima met je samen kunnen bepalen wat voor gevolgen je bouwplan heeft.

Wanneer het constructieve rapport wat bij je aanvraag zit dan duidelijk is, en de goede uitgangspunten geeft, kun je qua plattegronden waarschijnlijk wel volstaan met die van alleen jouw appartement
Re: indieningsvereisten interne verbouwing in woongebouw
Naam:
Frits (datum: 28-10-2018 13:36)

Vergeet ook de toestemming van de VVE niet. Ook al heb je vergunning, als het niet van de VVE mag kan het niet uitgevoerd worden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl