Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: lengte hellingbaan
Naam: jan, van 123Space bv (datum: 08-10-2018 15:28)

hoe lang is mijn hellingbaan als ik naar 13 meter hoog moet met de auto?
Reageer
Re: lengte hellingbaan
Naam:
Leon (datum: 08-10-2018 16:11)

Ligt er aan waar je aan wilt voldoen. Als je er eentje wil maken conform de NEN 2443 (parkeergarages en terreinen) dan wordt die 92,9 meter lang (helling 14%) in geval van een stallingsgarage (dus gebruik door jezelf/vaste gebruikers) of 130,0 meter lang (helling 10%) in geval van een openbare parkeerplaats. Beiden weinig reŽel als je het mij vraagt.
Re: lengte hellingbaan
Naam:
jan , van 123Space bv (datum: 15-10-2018 13:27)

Bedankt Leon voor je reactie.
Waarom weinig reŽel? Het is grond van over de Ä300 per m2 dus op zoek naar alternatieven kwam ik hierop uit. Het zou dan een stallingsgarage op de bedrijfshal zijn voor eigen gebruik met 14% stijging dus ca. 93m lang. Als ik 100 auto's op maaiveld moet neerzetten met die grondprijs is dit alternatief goedkoper lijkt mij. Graag jouw reactie.
Re: lengte hellingbaan
Naam:
Leon (datum: 15-10-2018 14:31)

Tja, de afweging mag je zelf maken. Maar wat zijn de meerkosten van een standaard stalen dakje t.o.v. een parkeerdak? Wat kost die hellingbaan? Hoeveel grond heb je nodig voor die hellingbaan? Op zo'n lengte mag je wel uitgaan van een dubbele rijbaan. En hoe bruikbaar is zo'n hellingbaan? 14% is steil hoor, op zo'n lengte rijd je niet heel relaxed omhoog en omlaag. Oh ja: en denk je er ook even aan om die hellingbaan te overkappen en/of het wegdek te verwarmen? Anders heb je 's winters een groot probleem. Ik denk dat je aan het eind van de rit een heel duur dak hebt met een laag gebruiksgemak.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl