Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam: Leen (datum: 01-10-2018 13:06)

Hallo beste mensen, ben al een jaar met gem. bezig voor een dakopbouw. Nu vergunning voor afwijkende maat die 25 cm lager is dan andere in de wijk. Kom in de problemen door constructie en isolatie door criterium ws 125 cm boven nok. doorkijk hoogte kozijn 165 cm. Hierdoor zeer beperkt uitzicht als borstwering op 85 cm zit in relatie met dakkapellen en opbouwen. Deze zijn wel 150 cm. Ben min of meer ten einde raad. Wordt verslechtering situatie .. kan anders geen ruimte vinden voor voldoende PV panelen voor NOM woning. Wie weet wat hieraan te doen.
Reageer
Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
Joost (datum: 01-10-2018 17:59)

een deskundige inschakelen! Laat een architect of bouwkundige meekijken. Op basis van je vraag is er geen zinnig antwoord op te geven.
Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
John , van Wolters Architektuur (datum: 01-10-2018 18:46)

Als ik U goed begrijp wenst U eenzelfde dakopbouw als reeds door en bij diverse buren gerealiseerd ?
Maar gemeente wil dat U een lagere opbouw maakt, die dan niet meer voldoet aan uw eisen en wensen.

In het geval dat er al dakopbouwen kunt U gemeente (met foto's) aantonen dat dergelijke dakopbouwen wel gemaakt en mogelijk ook vergund zijn. En, indien vergund door gemeente. mag U natuurlijk ook eenzelfde dakopbouw realiseren.

Echter als uw buren zo'n dakopbouw gemaakt hebben zonder vergunning (en dat zou heel goed mogelijk zijn), dan loopt U het risico dat gemeente door uw foto's gaat handhaven bij uw buren en dat deze de dakopbouw moeten verlagen.

Bedenk even goed wat de mogelijke consequenties zijn voor U, uw gezin enz. als de buren horen wie deze ellende heeft veroorzaakt.
Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
Tim (datum: 01-10-2018 20:58)

Of verhuizen ....


(eerst bij de gemeente aankloppen en deugdelijke motivering vragen)
Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
Leon (datum: 02-10-2018 09:42)

Als de gemeente niet hoever toestaat dan zal dat volgen uit het bestemmingsplan. Dus ofwel een maximale (optop)hoogte gemeten vanaf bestaand dakniveau ofwel een maximale totale hoogte vanaf maaiveld. Hoe zich dat verhoudt tot de omliggende woningen is zo niet te zeggen. Als dat heel andere woningen zijn kan er verschil in zitten natuurlijk.
Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 02-10-2018 13:07)

Meer info is inderdaad wenselijk; bijv. 'n foto van de reeds gerealiseerde dakkapellen en tekeningen/schetsen van uw plannen.

Waar zitten de bestaande dakkapellen en waar komt uw dakkapel; voor- of achtergevel?
Hoe groot en wat zijn de verschillen tussen uw woning en de woningen waar al dakkapellen zijn geplaatst?

Re: Vergunning voor lagere dakopbouw dan anderen
Naam:
Leon (datum: 02-10-2018 14:09)

Het gaat om een dakopbouw, zoals ik het lees dus om eentje waarbij je de nok verhoogt (opschuift/doortrekt). Waarschijnlijk heeft de gemeente daar wel specifieke regels voor, dat zie je wel meer in de na-oorlogse wijken (waar woningen van oorsprong voorzien zijn van een vliering die net te laag is om als woonlaag te gebruiken). Kan zelfs zo zijn dat de hoogte dan vastgesteld is of dat er verplicht wordt om aan te sluiten op de hoogtes van de directe buren binnen hetzelfde blok, dit om eenheid te houden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl