Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Vergunningsvrij voorerf
Naam: Anna (datum: 29-09-2018 18:20)

Voor het te bepalen oppervlakte aan vergunningsvrije bouwwerken tel je oppervlakte van de bijgebouwen. Moet je alleen de bijgebouwen in het achtererfgebied tellen of ook een later gebouwd vergund bijgebouw die voor de voorgevel van het oorspronkelijke hoofdgebouw staat?
Reageer
Re: Vergunningsvrij voorerf
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 02-10-2018 11:43)

http://wetten.overheid.nl/BWBR0027464/2018-07-28#BijlageII

Per regel wordt duidelijk gezegd om welk 'gebied' het gaat bij de bepaling van de oppervlakte. Dat kan achtererfgebied, voorerfgebied of bebouwingsgebied zijn. Bij het narekenen van de aanwezige oppervlakte moet je datzelfde gebied beschouwen.

Waarschijnlijk gaat het je hier over het 'bebouwingsgebied', en dat is "het achtererfgebied alsmede de grond onder het hoofdgebouw, uitgezonderd de grond onder het oorspronkelijk hoofdgebouw".

Wel belangrijk dus dat je de scheiding tussen voor- en achtererfgebied goed legt, en weet van wat je oorspronkelijke gebouw is en wat er later is aan- of bijgebouwd.
Re: Vergunningsvrij voorerf
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 02-10-2018 11:44)

Zal er dus ook een beetje aan liggen of de aanbouw aan de voorzijde een onderdeel is van je 'hoofdgebouw', of dat het een daarvan losstaand ding is.
Re: Vergunningsvrij voorerf
Naam:
Anna (datum: 02-10-2018 14:03)

Bedankt. Het is een losstaande schuur die in de jaren 70 is gebouwd. Deze staat zo'n 10 meter voor het oorspronkelijke hoofdgebouw uit de jaren '30.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl