Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: WBDBO lichtstraat
Naam: Femke (datum: 20-09-2018 15:24)

In een grondgebonden rijwoning (geen bovenburen) wil ik een bestaande lichtstraat vervangen door een nieuwe. De bestaande lichtstraat zit in een uitbouw, direct tegen de oorspronkelijke achtergevel, op circa 1 meter van de erfgrens. De nieuwe lichtstraat wil ik graag doortrekken tot aan de woningscheidende wand (afstand tot erfgrens 16cm).

De buren hebben ook een uitbouw, maar hierin zit geen lichtstraat/-koepels. Op de 1e verdieping hebben de buren een dakkapel (in de goot) met ramen op circa 1 meter van de erfgrens.

Aan welke WBDBO eis moet de lichtstraat voldoen? En is het zinvol om een brandoverslagberekening hiervoor te laten maken?
Reageer
Re: WBDBO lichtstraat
Naam:
Michiel Meinema , van Bouwfysica Meinema (datum: 20-09-2018 15:29)

Een berekening zal uitwijzen welke openingen niet voldoen aan de stralingseis voor WBO, en welke openingen dus brandwerend moeten worden uitgevoerd.

Wanneer je direct kiest voor brandwerend glas hoef je berekening in ieder geval niet te laten maken.
Re: WBDBO lichtstraat
Naam:
Joost (datum: 20-09-2018 17:08)

ik verwacht dat het niet zinvol is een brandoverslagberekening te maken omdat deze, bij een lichtstraat die loopt tot tegen de erfgrens gegarandeerd zal aangeven dat brandoverslag zal plaatsvinden.
Re: WBDBO lichtstraat
Naam:
Jack , van SenS (datum: 21-09-2018 09:00)

Uitgaande van glas (ipv kunststof) zul je toch al gelaagd en gehard glas moeten toepassen. Dan is het verschil (ook qua kosten) met brandwerende beglazing niet zo groot meer.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl