Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Studio
Naam: Ton van Herpen, van EIK bouwadvies (datum: 12-09-2018 15:00)

2 appartementen voldoen niet qua daglicht aan het bouwbesluit. Nu kreeg ik de tip om deze appartementen als 2 studio's aan te vragen, met het voordeel dat de eisen minder streng zijn, oa tav daglicht. Ik kan dit echter niet terugvinden. Weet iemand hoe dit zit, of bestaat het simpelweg niet?
Reageer
Re: Studio
Naam:
Jack , van SenS (datum: 12-09-2018 15:43)

Sorry, maar die tip is waardeloos! Het bouwbesluit maakt geen onderscheid tussen appartement of studio.

Er is wel verschil tussen woonfunctie, woonfunctie voor particulier eigendom of logiesfunctie (bv vakantiewoning). Hiervoor gelden mbt daglicht respectievelijk de nieuwbouweisen, eisen bestaande bouw of geen eisen. Maar ja, daar kun je niet zo veel mee denk ik.
Re: Studio
Naam:
Ton van Herpen , van EIK bouwadvies (datum: 12-09-2018 15:48)

bedankt voor je snelle reactie. Ik zal maar niet zeggen van wie deze tip kwam, het begon met ge.... en eindigde in ...meente. Waar zijn we toch mee bezig!Nogmaals dank!
Re: Studio
Naam:
Leon (datum: 12-09-2018 19:12)

Dit kan je toch niet serieus nemen... Wat een aanfluiting, die ambtenaar zou per direct overgeplaatst moeten worden naar de groenploeg als je het mij vraagt.
Re: Studio
Naam:
Jack , van SenS (datum: 13-09-2018 09:20)

Ik ben wel benieuwd waar die tipgever het op baseert ...
Misschien 'ns heel onschuldig navragen of hij/zij kan aangeven waar je dat verschil terug kunt vinden?
Re: Studio
Naam:
Joost , van PelserHartman (datum: 13-09-2018 12:35)

Wellicht heeft de tipgever proberen aan te sturen op het verschil in eisen tussen VR en VG in combinatie met de huidige indeling in de woning.

M.a.w. als je de woning niet nader indeelt. (er een studio van maakt) kan je dan wellicht een VG zodanig positioneren dat een VG/VR die nu niet voldoende daglicht heeft het dan wel heeft?

(Een VG heeft een 10% daglichteis, een VR 0,5m2. Dat betekend dat een VG opgedeeld in 2 VR zodanig kan worden berekend dan bijvoorbeeld VR1 - 20% daglichttoetreding heeft, maar VR2 maar 5%, terwijl het VG10% haalt.)
Re: Studio
Naam:
Leon (datum: 13-09-2018 13:54)

@Joost
Dat kan nooit de oplossing zijn, want die 5% voor VR2 is geheel niet interessant. 10% voor VG en 0,5 m2 voor VR. Daar toets je op. En als je een (verblijfs)ruimte hebt waar je die 0,5 m2 niet haalt dan merk je 'm ofwel aan als onbenoemd ofwel je maakt een fatsoenlijk bouwplan. Daarbij: als je 'm al oningedeeld zou aanvragen dan zit je na indeling nog steeds met het probleem, ook vergunningsvrije ingrepen moeten namelijk gewoon aan het Bouwbesluit voldoen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl