Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: afvoer ventilatie meterkast via verlaagd plafond
Naam: B. Dover (datum: 04-09-2018 10:33)

Bij de verbouwing van een woning wordt de deur van de meterkast vervangen. Ik wil daar liever geen lelijke roosters onder- en bovenin de deur plaatsen.

Onder deur komt een spleet van 12mm. maar ik wil dit bovenaan de deur liever niet doen. Nu komt er in de woning overal een verlaagd plafond dus zou ik de bovenste ventilatie spleet ook door de muur in het plenum van het verlaagd plafond kunnen laten uitkomen.

Mag dit?

Verder lees ik in de eisen van de NUTS bedrijven dat zij eigenlijk 2 roosters van 200cm2 eisen ondanks dat de NEN ook (veel kleinere) spleten toelaat. De vraag hierover kom ik vaker tegen op dit forum maar weet iemand of de NUTS bedrijven hiermee omgaan?
Reageer
Re: afvoer ventilatie meterkast via verlaagd plafond
Naam:
pino (datum: 04-09-2018 11:02)

"de nutsbedrijven" bestaan niet

Je moet afstemmen het het bedrijf dat bij jouw de energie levert

als je een opdekdeur neemt kan je de bovenste kier verstoppen
Re: afvoer ventilatie meterkast via verlaagd plafond
Naam:
Leon (datum: 04-09-2018 12:15)

Ik durf met 99% zekerheid te stellen dat als je ze voorstelt om het zo op te lossen, dat men het weigert. Simpelweg om gezeur over aansprakelijkheid of wat dan ook te voorkomen. En dat de standaard oplossing er niet uit ziet, daar heeft het gasbedrijf geen boodschap aan...
Re: afvoer ventilatie meterkast via verlaagd plafond
Naam:
B. Dover (datum: 05-09-2018 09:19)

@Pino: Ja, daar was ik al bang voor.

Nu hoeven ze gelukkig niet opnieuw aan te sluiten (meterkast blijft waar hij is) dus wat dat betreft is er denk ik geen probleem. Ik was er vooral in ge´nteresseerd voor toekomstige (nieuwbouw) projecten.

Maar kunnen ze de meterkast later alsnog afkeuren als ze er bijvoorbeeld een keer moeten zijn voor onderhoud? Of gebeurd dit in de praktijk nooit>
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl