Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gedeelte balklaag jaren 30 woning
Naam: Anja, van Inplus (datum: 03-09-2018 12:32)

De jaren 30 tussenwoning deelt de balklagen van de plafonds met de woning ernaast. De twee trappenhuizen liggen verschoven midden op de as van de woning scheidende wand. Hoe kan de brandveiligheid per woning gegarandeerd worden? Je kijkt nu zo door in het tussenplafond van de buren.

Bijlage: plattegrond bg.pdf Reageer
Re: Gedeelte balklaag jaren 30 woning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 04-09-2018 10:54)

Een begin zou kunnen zijn: de balklaag onderbreken, en bijv. opvangen mbv een randbalk tegen de draagmuur. Openingen (tpv de oplegging) tussen de bestaande balken opmetselen.
Re: Gedeelte balklaag jaren 30 woning
Naam:
Leon (datum: 04-09-2018 12:20)

Ik denk dat je ook al een heel eind komt wanneer je de openingen goed opvult met gecomprimeerde steenwol i.c.m. een onbrandbare plaat. Als het hele grote gaten zijn dan kun je ze eventueel deels dichtmetselen eerst. Balken onderbreken zoals genoemd is natuurlijk de beste oplossing, maar is ook nogal een ingreep. Is ook maar de vraag of dat qua constructie (stijfheid/doorbuiging) wel lekker gaat.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl