Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Overlast door recht van overpad
Naam: Fred v eeden (datum: 31-08-2018 21:51)

Geacht bouwhulp
Hoop dat jullie me iets wijzer kunnen maken met recht van overpad.
De verstandhouding is volledig verstoord.
Er zijn 3 vrijstaande huizen op een rij in het buitengebied met allemaal recht van overpad over de laan langs mijn perceel waarvan de huidige eigenaar ergens anders woont.
Ik woon als enige direct mijn hele leven 64 jaar lang aan het pad van 30 meter lang en de 2 buren ( 2x2 auto s ) gebruiken het dagelijks om achterom naar hun garages te gaan.
Vroeger was het een zandpad en het land erachter van mijn oom en onderhield ik het pad maar net voor de laatste verkoop zijn er stelton platen gelegd.
Sinds die tijd heb ik problemen en trillingen en dreunen van die platen kort om geluidsoverlast in mijn huis van 1913 veroorzaakt door te hard rijden over de stelton platen. Had vanaf begin een direct een bord gezet van 20 km maar dit binnen een week veranderd in 16 km ( kon zo gauw net aan een bord van 15 km komen) Ook diverse keren er een bord bij geplaatst aan het einde pad dus vanaf de garages te lezen met een verzoek om rustig te rijden ivm dreunen van de platen)
Het bord met tekst is 2 x verwijderd (gestolen) en weer zo snel mogelijk vervangen. Heb in het verleden minstens 2x bijna aanrijding gehad met buurvrouw die veel te hard de bocht om kwam en zij houdt vol dat ik niets te zeggen heb omdat het openbare weg is. Zolang ik leef is het pad altijd en ook nu in prive handen geweest. Vroeger liep het zandpad wel door maar ook toen hebben er aan beide kanten altijd borden gestaan met art 461 (ook nu nog.)
Vanwege het dreunen en trillingen wil ik dat de platen vervangen worden door andere bestrating omdat ik iedere ochtend ma t/m za daarvan wakker word rond 06 00 als de buren naar het werk gaan. Ook zou ik graag er drempels in willen leggen wegens veel te hoge snelheid.
Neem aan dat de kosten verdeeld dienen te worden over de 3 gebruikers en de eigenaar.
Zou graag willen weten wat mijn mogelijkheden zijn.

Reageer
Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Tim (datum: 31-08-2018 22:04)

Dit is primair een bouwforum. Wellicht eens op een juridisch forum proberen.

Recht van overpad is beschreven in een akte, dus kijk hoe het staat beschreven. Indien het een openbare weg betreft, staat het opgenomen in de wegenligger. Informeer bij de gemeente. Vervolgens met deze info naar uw rechtsbijstand (als normaal overleg niet heeft geholpen).
Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Pino (datum: 03-09-2018 08:22)

zo te lezen ga je dit toch niet winnen.
(ps drempels veroorzaken alleen maar meer lawaai)

verhuizen is beter voor je gezondheid.


Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Leon (datum: 03-09-2018 09:34)

Overleg gewoon eens met die mensen. Onaangekondigd maar borden plaatsen lijkt mij niet de juiste manier, zou ik zelf ook vreemd vinden. En wellicht heeft men helemaal geen idee hoeveel geluidsoverlast je ondervindt. Overigens zijn stelconplaten ook niet direct de beste keuze voor zo'n weg naar mijn idee, maar dat terzijde.
Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Jack , van SenS (datum: 04-09-2018 10:48)

Wat staat er precies in de akte omschreven. Misschien vind je er ook iets terug omtrent uitvoering en onderhoud?

Bijv: moet het pad verhard zijn? Zo niet, dan zou je kunnen overwegen het niet te bestraten (drempels geven wsl meer herrie en overlast).

Het verbaast me overigens dat een normale personenauto dusdanige trillingen veroorzaakt via een stelconplaat dat je er in de woning last van hebt. Ligt deze misschien erg dicht tegen de gevel aan?

Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Leon (datum: 04-09-2018 12:24)

Ik denk dat het om het geluid van die trillingen en dreunen gaat, als je huis echt gaat trillen van een langsrijdende personenwagen dan is er meer aan de hand lijkt me...
Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
pino (datum: 04-09-2018 14:29)

Ik heb het vermoeden dat de TS zijn woning huurt.

en dus helemaal geen toegang heeft tot de stukken

Re: Overlast door recht van overpad
Naam:
Jack , van SenS (datum: 04-09-2018 19:18)

Nu ik het nogmaals lees; ... inderdaad hij huurt het. In dat geval moet hij z'n probleem in eerste instantie maar eens bij de verhuurder melden en vragen of die iets kan betekenen (bijv. inzage akte, bemiddeling met de buren, e.d.).


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl