Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Balkon serre
Naam: Marcel Eagles (datum: 28-08-2018 22:16)

Zou ik hier een serre mogen bouwen (foto)

Ik ben de eerste eigenaar, woon in een hoek koop woning. Waarvan de kopers toen de tijd de keuze hadden om een balkon te maken met de bouw.. Ik en de buren 1 verder hebben dat. Is het mogelijk om hier een stalen glazenkast te maken. ( kweken van biologische groenten) 5x1,8 breed. Zou hem alleen op de breedste stuk van balkonrand willen plaatsen?


Bijlage: 64CDB461-0A9E-4D35-B7C7-74F7BECB32B6.jpeg Reageer
Re: Balkon serre
Naam:
Leon (datum: 29-08-2018 11:02)

Ligt er een beetje aan hoe e.a.a. in het bestemmingsplan geregeld is. Ik sluit niet uit dat dat dit haalbaar is, maar dat wordt dan sowieso wel een traject waarbij je een vergunning nodig hebt. Je zou het eens aan de gemeente voor kunnen leggen, waarschijnlijk kunnen zij het vrij snel zeggen of je hier wel of niet iets bij op mag bouwen.
Re: Balkon serre
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-08-2018 09:19)

... en hoe hoog?

Re: Balkon serre
Naam:
Marcel Eagles (datum: 30-08-2018 18:59)

Bedankt voor het reageren, , wil hem 5 cm boven mijn bestaande raam en deur plaatsen, dus 177 cm hoog. Maar mijn balkonrand is 40 breed en 80 hoog. ( hij komt 20cm van de kant af, daar 80cm omhoog en met een hoek terug naar die 177 over een lengte van 180cm. Dezelfde hoek als mijn dak heeft (eigenlijk)
Re: Balkon serre
Naam:
Jack , van SenS (datum: 31-08-2018 09:57)

Technisch is het mogelijk, maar of het mag is inderdaad een ander verhaal. Het plaatsen van een hobbykas in de tuin is over het algemeen vergunningsvrij. Plaatsing op het balkon zoals hier wordt voorgesteld zal dat niet zijn. Misschien moet het zelfs als aanbouw of opbouw worden benaderd?
Re: Balkon serre
Naam:
Leon (datum: 31-08-2018 10:18)

Qua bestemmingsplan zal het beschouwd worden alsof je je woning over die diepte uitbouwt met een dakhoogte van ca. 5,5 6 meter. Zolang je binnen het bouwblok van het bestemmingsplan blijft zal dat geen probleem zijn verwacht ik, zit je er buiten dan kan het lastiger worden. Vaak laat men buiten het bouwblok alleen aan- en bijbouwen toe van ca. 3 meter hoog. Het ligt er dus sterk aan hoe men het bestemmingsplan heeft dichtgetimmerd, dat verschilt sterk per locatie/gemeente. Bestemmingsplan kan je online inzien, www.ruimtelijkeplannen.nl. Dus zelf even opzoeken, of hier je adres afgeven zodat we even mee kunnen kijken.
Re: Balkon serre
Naam:
Marcel Eagles (datum: 31-08-2018 18:36)

Sorry ik kom er niet uit. 3059RH 2
Re: Balkon serre
Naam:
Marcel (datum: 05-09-2018 20:54)

bericht gekregen van de gemeente, ze willen de constructieve veiligheid weten van de serre.
Misschien weten jullie er 1 die dat kan regelen voor me ?

heb zelf wel een lijntje uit gegooid, maar meer info is van harte welkom.Re: Balkon serre
Naam:
Jack , van SenS (datum: 12-09-2018 15:31)

Heb je een tweedehands kas die je wilt (her)plaatsen of schaf je alles nieuw aan? In dat geval kan de 'kassenbouwer' misschien iets voor je betekenen?
Re: Balkon serre
Naam:
Marcel (datum: 12-09-2018 21:10)

Eigenlijk wil ik zelf een stalen frame lassen en daar glasplaatjes in plaatsen. kort gezegd (maar wel veilig)

Maar daar heb ik dus volgens de gemeente een constructietekening en constructieberekening voor nodig.

Maar wat ik niet begrijp is , als ik het zelf maak en er gebeurd wat (ongeluk) ben ik verantwoordelijk.

Ben ik na zo'n rapport? niet meer verantwoordlijk, maar de gemeente.

Dacht het niet.
Dus ik kan nu een paar honderd euro uit gaan geven voor niets?


Re: Balkon serre
Naam:
Leon (datum: 13-09-2018 08:43)

De grap is dus dat er niks gaat gebeuren omdat je er een deskundige naar laat kijken en e.e.a. laat onderbouwen. Dat heeft niks met (het verschuiven van) verantwoordelijkheden te maken maar met gezond verstand i.c.m. vakkennis. Er zijn een paar stelregels die ik altijd hanteer: bouwen is een vak. Voor zowel de uitvoerende partijen als de ontwerpende partijen. Daar zitten heel wat jaren aan opleidingen, cursussen en trainingen achter. En verder: een goed adviseur is z'n geld altijd waard. Wellicht dat jouw kas dankzij een een berekening van 300 euro wel 500 euro goedkoper kan omdat er gerichter wordt gekeken en gerekend de staalprofielen en aansluitingen. We leven nu eenmaal in een land waar we met elkaar regels hebben bedacht om het voor iedereen leuk te houden. Laten we dat ook zo houden. 9 van de 10 keer heb je er zelf profijt van, deze keer moet je dus zelf even een investering doen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl