Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Hoogte borstwering
Naam: Ramon (datum: 24-08-2018 16:22)

Goedemiddag,

Ik zit met een probleem met betrekking tot de lage borstwering.

De borstwering voldoet op bepaalde delen niet aan de 80cm/1m hoogte. Nu komt er op het lage gedeelte nog wel een balustrade van 30cm waardoor het op het grootste gedeelte wel voldoet aan de eis.

Vooraan op de foto is een "opstap" te zien van ongeveer 25cm en achteraan een opstap van 35cm, die aan de zijkant aansluit aan de lage borstwering.

Nu is dit stuk dak niet toegankelijk, enkel voor onderhoud van de gevel en zelfs dat is sporadisch. Moet er ter plaatse van de verhogingen iets worden aangepast zodat de borstwering voldoet aan de 80cm/1m eis?

Graag hoor ik van jullie.

Bijlage: borstwering.pdf Reageer
Re: Hoogte borstwering
Naam:
pino (datum: 25-08-2018 19:39)

Als het geen dakterras zijn er geen regels.
je mag dan ook gewoon een boeideel plaatsen


Bij onderhoud kan je ook op een andere manier in veiligheid voorzien
Re: Hoogte borstwering
Naam:
Leon (datum: 27-08-2018 12:29)

Maar wat is dan het doel van die balustrade? Is dat dan puur een esthetische kwestie? Kan hoor, maar dat zou dan wel uit o.a. de bouwaanvraag moeten blijken. Als het hier niet om een beloopbaar dak gaat (in de zin van balkon met toegangsdeur) dan zijn er strikt genomen inderdaad geen regels. Onderhoudsvoorzieningen hoeven inderdaad niet per definitie gebouwgebonden zijn, tenzij dit in de vergunning is opgenomen. Simpel gezegd kan men ook een losse balustrade of steiger plaatsen ten behoeve van veilig onderhoud.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl