Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: toegankelijkheid gemeenschappelijke buitenruimte
Naam: Hendrik (datum: 23-08-2018 10:38)

Een ontwerp van een woongebouw bestaat uit appartementen <50m2 die ontsloten worden door een portiekontsluiting. 3 woonlagen, waarbij per woonlaag 2 appartementen ontsluiten op een steektrap. Op het maaiveld bevindt zich de gemeenschappelijk buitenruimte.

Conform Artikel 4.27 lid 5 geldt de volgende eis: 4. Op ten minste een route tussen ten minste een uitgang van een woonfunctie en een gemeenschappelijke buitenruimte als bedoeld in artikel 4.35, tweede lid, is een hoogteverschil groter dan 0,02 m, gemeten vanaf de afgewerkte vloer, overbrugd door een lift of een hellingbaan.

Vreemde aan deze eis is dat de appartementen op de verdiepingen niet toegankelijk hoeven zijn voor rolstoelgebruikers maar de bijbehorende gemeenschappelijke buitenruimte dus wel vanuit de woning voor een rolstoelgebruiker toegankelijk moet zijn.

Is het denkbaar de lift uit te voeren in de vorm van een plateau traplift i.p.v. een cabinelift? Of zijn er andere denkbare oplossingen om te kunnen ontsnappen aan een lift of balkons?
Reageer
Re: toegankelijkheid gemeenschappelijke buitenruimte
Naam:
Jack , van SenS (datum: 23-08-2018 14:39)

Alle leden van art.4.27 zijn van toepassing.

Lid 3: tot een hoogteverschil van 1m tussen toegang woonfunctie en aansluitend terrein kun je volstaan met 'n hellingbaan.
Lid 4: de buitenruimte moet bereikbaar zijn; bij een hoogteverschil van >2cm middels lift of hellingbaan.
Lid 5: als in 'n woongebouw de toegang van 'n woonfunctie hoger ligt dan 3m tov het aansluitend terrein dan moet er 'n opstelplaats voor 'n lift zijn.

Het daadwerkelijk aanbrengen van een lift is vereist in de situaties zoals genoemd in art.4.24.

Voor zover mij bekend mag dit een plateau-/ of platformlift zijn (opp.liftkooi tenminste 1,05x2,05m).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl