Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: aanbouw buren aan onze aanbouw.
Naam: Lidy van der Kemp (datum: 12-08-2018 20:31)

Wij kochten 17 jaar geleden ons huis waar een aanbouw aan zit. De buitenmuur is door de vorige eigenaar met toestemming van de buren op de erfgrens gezet. Nu hebben we nieuwe buren die gaan meteen verbouwen. Zij willen ook een uitbouw en een eigen binnenmuur bouwen. Zo wordt onze buitenmuur dan een gezamenlijk middenstuk. Echter, de buren willen hun muur, en dus ook de buitenmuur, ongeveer 20 tot 30 cm hoger bouwen. Hierdoor wordt hun dak dus ook een stuk hoger dan het onze. Dat gaat betekenen dat ons dak opengemaakt moet worden en er een soort slab, als ik het goed begrepen heb, vanuit die muur of vanaf hun dak, naar ons dak zal gaan. Wij willen niet dat de "handige vriendjes" van de nieuwe buren dit doen,en dat hebben we ook gezegd. Als zij een muur willen aanbouwen die hoger is dan de onze, dan willen we dat dit door een erkend bedrijf wordt gedaan dat een verzekering heeft enz. Daarnaast willen we dat zij dan de kosten hiervan gaan dragen.
Is dit juist of maken wij een denkfout?
Reageer
Re: aanbouw buren aan onze aanbouw.
Naam:
B. Dover (datum: 13-08-2018 11:43)

Wat er waarschijnlijk gemaakt moet worden is een 'lood slabbe'. Deze wordt ingemetseld in het nieuwe stuk muur boven uw dak en loopt van circa 10cm. boven het bestaande (uw) dak tot op uw dak. Deze slabbe (vroeger werd deze van lood gemaakt, tegenwoordig ook vaak van kunststof zoals EPDM) zorgt ervoor dat de naad tussen het dak en de muur goed afgedicht kan worden en water wat eventueel in de spouw komt er uit kan (via open stootvoegen boven de slabbe).

Het is goed dat u een goede uitvoering eist, ik zou echter er vooral voor zorgen dat u de uitgangssituatie (zoals het is voordat de werkzaamheden gaan beginnen) goed vastlegt d.m.v. foto's en een eventuele beschrijving. Dit document kunt u met uw buren onderteken zodat het voor alle partijen duidelijk is wat de begin situatie is en eventuele schade a.g.v. de werkzaamheden hier tegen gecontroleerd kan worden. Zo'n rapport kunt u eventueel door een gespecialiseerd bedrijf laten maken (denk hierbij aan een bedrijf dat ook de bouwkundige keuringen bij de verkoop van de woning doet). Je kunt dan vrij objectief over eventuele schade praten, dat voorkomt hopelijk een hoop gezeur.
Re: aanbouw buren aan onze aanbouw.
Naam:
pino (datum: 13-08-2018 11:51)

Op zich begrijp u denkwijze wel maar de verzekeringen en of de aannemer zijn u probleem niet en u kunt ze ook niet aanspreken als het misgaat want u bent geen partij voor hun.
Technisch is het geen enkel probleem om een goede aansluiting te verzorgen.
Al denk ik wel dat het verstandig is om dan gelijk de dakbedekking op u uitbouw te vernieuwen
Voor u kosten na 17 jaar is mag je die immers wel als afgeschreven beschouwen.
Bovendien heeft u dan ook garantie voor dat gedeelte bent u dan immers wel de opdrachtgever.

Het aanpassen van de muur en niet te vergeten een knappe overgang verzorgen tussen de boeidelen aan de achterzijde is voor kosten van de buren.

U buren zijn het aanspreekpunt als er iets mis gaat.
U kunt beter zorgen dat er een duidelijk plan is
En dit eventueel laten toetsen door u eigen bouwkundige indien u dat wenst.
De uitvoering moet dan gewoon volgens plan gebeuren

Re: aanbouw buren aan onze aanbouw.
Naam:
Lidy van der Kemp (datum: 15-08-2018 15:56)

Dank voor de reacties. Ik weet dat ik alleen met mijn buren van doen heb als er eventuele lekkage ontstaat. Punt is dat het jongelui zijn die, voor zover we begrepen hebben, niet veel geld hebben. en van een kale kip kun je niet plukken. Als ze een proffesional inschakelen die verzekerd is, dan kan daar via die buren het geld geclaimd worden.
we gaan het beleven.

Vriendelijke groet.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl