Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Balkonhek
Naam: W.J. Brand, van GAIN BV (datum: 31-07-2018 11:43)

Wij zijn eigenaar van een recent opgeleverde woning in een rijtje van 8. Breedte van de woningen is 6.10 meter. Alle kopers hebben de begane grond uitgebouwd met 2 of 3 meter. Die uitbouw heeft een betonnen dak dat is afgewerkt met bitumen. Op de opstaande betonnen rand is een een zinken daktrim geplaatst. Een aantal koper wil op die uitbouw een dakterras realiseren. Het plan is om balustrades te plaatsen die los op eerder genoemde zinken daktrim staan (met een stuk vilt tussen de staander en het zink). De staanders worden dus niet op de dakrand zelf vastgezet. De balustrades worden alleen aan de achtergevel vastgezet. Wij vragen ons af of deze constructie bouwkundig wel verantwoord is (i.v.m. belasting bij harde wind etc.) en of die überhaupt is toegestaan volgens het Bouwbesluit.
Zou iemand ons daarover nadere informatie kunnen geven ? Bij voorbaat dank.
W.J. Brand
Reageer
Re: Balkonhek
Naam:
rr (datum: 31-07-2018 15:24)

Staat niet letterlijk in het bouwbesluit dat het zo niet mag worden uitgevoerd. Zo lezende lijkt me constructief niet een juiste uitvoering.

Bij de vergunningaanvraag zal (hopelijk) de gemeente vragen om de onderliggende berekening. (Eigenlijk moeten die vooraf worden gemaakt). Voor de hand ligt het om de constructeur van het project hiervoor in te schakelen.
Re: Balkonhek
Naam:
Leon (datum: 31-07-2018 20:06)

Het moet gewoon doorvalveilig zijn, google maar eens op 'zandzakslingerproef'. Een hek hoeft niet per definitie aan het dak gekoppeld te worden, als het hele frame an sich stevig genoeg is dan kan het wellicht.
Re: Balkonhek
Naam:
D. Smabers (datum: 01-08-2018 15:43)

Houdt er rekening mee dat als de uitbouwen vergunningsvrij gebouwd zijn (dit kan gelijk met de nieuwbouw gedaan zijn) het niet is toegestaan om er een dakterras op te maken. Zie hiervoor de regels van vergunningsvrij bouwen.
Re: Balkonhek
Naam:
Michel , van Ovast (datum: 07-08-2018 11:59)

Een constructeur zal voor u kunnen berekenen of de constructie zal voldoen.

Wellicht nog rekening houden met onderstaande:

"het is niet toegestaan om binnen twee meter van de erfgrens “vensters of andere muuropeningen” dan wel “balkons of soortgelijke werken” aan te brengen voor zover deze uitzicht geven op mijn perceel. Hieronder wordt mede verstaan een dakterras."
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl