Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Afschot tuin nieuwbouwwoning
Naam: E tijssen (datum: 28-07-2018 15:23)

Wij hebben een half jaar een nieuwbouwwoning. Bij de aanlag van de tuin kwamen we er achter dat de tuin oploopt vanaf het huis ipv van afloopt. Over 19 meter loopt de tuin maar liefst 25 cm op! De hovenier heeft zijn best gedaan met het aanleggen van de tuin maar we merken dat het plat aan huis gevaarlijk vol loopt bij regen. Kunnen we het bouwbedrijf hiervoor aansprakelijk stellen? Het water kan helaas geen andere kant op. Het evt inbouwe van infiltratiekratten in het gazon gaat veel geld kosten.
Reageer
Re: Afschot tuin nieuwbouwwoning
Naam:
Tim (datum: 28-07-2018 23:26)

Je kunt het proberen, maar waarschijnlijk heeft de verkopende partij geleverd volgens contract. Veel gemeenten adviseren om drainage aan te leggen, hwa afvoeren via natuurlijk verloop.

25 cm is niet zo veel, ik denk dat je juist bij de hovenier moet zijn, danwel deze de juiste opdracht moet geven.
Re: Afschot tuin nieuwbouwwoning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 17-08-2018 15:50)

Een hoogteverschil van 25cm over 19m valt inderdaad best mee. Het verbaast me dat de hovenier dat niet heeft gemeld vˇˇrdat hij met de werkzaamheden begon. Dan had je waarschijnlijk met minimale aanpassingen de tuin en/of terras anders kunnen afwateren.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl