Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Verrgunningen bijgebouw op recreatiegrond
Naam: mirella, van KRs (datum: 24-07-2018 14:38)

Beste,

Fijn zo'n vraagbaak! dank alvast.
mijn vraag: klopt het dat er een landelijke regeling is dat stelt dat bijgebouwen die voor 2007 of 2011 zijn gebouwd zonder vergunning, alsnog mogen blijven staan? Betreft schuur op recreatiegrond. Deze schuur staat al 23 jaar en wij hebben deze grond incl huisje en dus de schuur vorig jaar gekocht. Nu komt gemeente epe met verhaal dat dit niet vergund is en afgebroken moeten worden. Dit terwijl het er dus 23 jaar zonder handhaving mocht blijven staan.

Ik hoor heel graag van u.

Vr.Gr.
Mirella
Reageer
Re: Verrgunningen bijgebouw op recreatiegrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 24-07-2018 17:02)

Nee, dat klopt niet. Wat er wel is, is een soort 'generaal uitsterfbeleid' dat mensen die in recreatiegebouwtjes wonen dat in sommige gevallen mogen blijven doen, maar dat er geen nieuw illegaal gebruik meer bij mag komen.

Dat heeft niet zozeer te maken met het bouwen bij een recreatiehuisje.
Re: Verrgunningen bijgebouw op recreatiegrond
Naam:
Leon (datum: 26-07-2018 09:15)

De enige mogelijkheid die je normaliter hebt met niet vergunde bouwwerken is dat die bouwwerken (ongeacht hun bouwjaar) vallen onder de vergunningsvrije mogelijkheden. Aangezien die mogelijkheden de laatste jaren verruimd zijn kan het dus zo zijn dat bouwwerken die ten tijde van de oprichting illegaal waren, alsnog legaal zijn. Echter:
- Vergunningvrij bouwen is bij recreatiewoningen niet (of anders zeer beperkt) mogelijk;
- Illegale bouw verjaart niet.

Dat het nooit gecontroleerd/geconstateerd is doet daar niks aan af. Als je al 23 jaar met 150 km/u op de Nederlandse snelwegen hebt gereden zonder ooit geflitst te zijn wil dat ook niet zeggen dat de maximum snelheid voor jou niet meer geldt. Het zegt hooguit dat je 23 jaar geluk hebt gehad...
Re: Verrgunningen bijgebouw op recreatiegrond
Naam:
pino (datum: 09-08-2018 08:48)

Spreek u makelaar en de verkopend makelaar er op aan.
Zij hadden dit zonder meer aan u moeten melden bij de verkoop.

De gemeente hoort voorafgaande aan een dergelijk verzoek onderzocht te hebben of de situatie mogelijk alsnog vergunbaar is. U zou een naar hun argumentatie kunnen vragen waarom dat niet het geval is als er al 23 jaar niemand last van heeft.Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl