Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Waarschuwing i.v.m. luchtverversing 3.38 Bouwbesluit
Naam: Ramses (datum: 24-07-2018 11:52)

Onlangs is de gemeente in mijn woning geweest en hebben zij geconstateerd dat er in de kamers geen luchtverversing is aangebracht. Ik heb vervolgens een brief ontvangen waarin wordt aangegeven dat zij handhavend zullen optreden als ik geen luchtverversing in de kamers plaats. Hoewel er geen mechanische ventilatie is, zijn alle slaapkamers voorzien van draaikiep ramen. De woonkamer heeft middels een deur toegang tot het balkon. Klopt het dan dat in alle kamers luchtverversing mogelijk is en kan de gemeente dus niet handhavend optreden? Het pand dateert uit 1930 en is dus bestaande bouw.
Reageer
Re: Waarschuwing i.v.m. luchtverversing 3.38 Bouwbesluit
Naam:
P. Gianni (datum: 24-07-2018 12:42)

Kunt u aangeven waarom de gemeente bij u langs kwam? Over het algemeen komen gaan zij niet van deur tot deur om te zien of woningen wel voldoen aan de gestelde eisen.
Re: Waarschuwing i.v.m. luchtverversing 3.38 Bouwbesluit
Naam:
Ramses (datum: 24-07-2018 13:03)

De gemeente zegt bezig te zijn met een algehele controle op de regels van het bouwbesluit. Het kan er echter mee te maken hebben dat er onder het appartement een horecazaak gehuisvest zit en dat ze in het kader daarvan een controle op het gehele pand hebben uitgevoerd. Is dat voor dit vraagstuk nog van belang?
Re: Waarschuwing i.v.m. luchtverversing 3.38 Bouwbesluit
Naam:
P. Gianni (datum: 24-07-2018 13:36)

Indien er sprake is van een verbouwing of bijvoorbeeld kamersgewijze verhuur dan veranderen ook de eisen en kan de gemeente komen controleren. Maar als ik u goed begrijp is er niets veranderd.

Onderstaande discussie geeft volgens mij antwoord op uw vraag:

http://www.bouwhelp.nl/vraag/57387_bouwbesluit_bestaande_bouw_wassen_neus
Re: Waarschuwing i.v.m. luchtverversing 3.38 Bouwbesluit
Naam:
Leon (datum: 26-07-2018 09:22)

Er van uitgaande dat men niet controleert op basis van een verbouwing/vergunning maar op basis van een bestaande situatie dan is het volgens mij snel klaar. Bij bestaande bouw kun je volstaan met te openen geveldelen voor je luchtverversing. Lijkt dus een ambtenaar te zijn die iets te ijverig is of die de basiskennis niet paraat heeft...
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl