Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: schuurtje buren
Naam: kees kleppe (datum: 19-07-2018 21:08)

Mijn buren hebben een schuurtje geplaatst naast ons huis. Wij hebben sinds vorig jaar last van een vochtige muur met schimmel. het schuurtje van de buren staat op 5 cm van deze muur en er zit geen dakgoot aan.(schuin dakje).
Bij regen loopt het water dus continu tegen mijn muur. October vorig jaar vriendelijk aan de buurman gevraagd of hij een goot aan zijn schuurtje wil doen. Zou hij doen maar nog steeds niets gebeurd.Het begint irritant te worden.Hoe dit verder aan te pakken. Mag hij 5cm naast mijn huis schuurtje zetten en zo ja zonder dakgoot?
Reageer
Re: schuurtje buren
Naam:
D. Smabers (datum: 20-07-2018 06:21)

Zolang de schuur op zijn eigen erf staat en het water niet via uw erf wordt afgevoerd dan mag dit (er vanuitgaande dat het qua bestemmingsplan of vergunningsvrijbouwen is toegestaan).

Het vochtprobleem kan meerdere oorzaken hebben; water dat direct tegen uw muur komt of doordat de rumte tussen de schuur en uw muur niet goed kan drogen (geen zon en te weinig ventilatie). Een goot klinkt als een goede oplossing hiervoor.

Ga nog eens praten met de buurman en laat hem het probleem zien. Maak een concrete afspraak (hoe en wanneer) en biedt desnoods aan mee te helpen of betalen.
Re: schuurtje buren
Naam:
Leon (datum: 20-07-2018 13:53)

Voor zover het nog niet gedaan is: laat je buurman gewoon eens zien wat het effect is. 'Het begint irritant te worden' vind ik nogal een understatement voor een beschimmelde binnenmuur. Ik zou hier wel serieus werk van maken, de beschimmelde muur kan je zien maar je weet niet waar het vocht nog meer naar toe getrokken is. En meebetalen aan die goot is leuk, maar je zou het ook eens om kunnen draaien. Wat gaat de buurman vergoeden van de schade die feitelijk door hem is ontstaan?
Re: schuurtje buren
Naam:
kees kleppe (datum: 20-07-2018 19:41)

Als reactie op bericht dhr. Habers het volgende. Het water wordt nu wel degelijk via mijn grond te weten de muur van mijn huis afgevoerd naar de grond waar mijn huis op staat.Ik zal de buurman nogmaals verzoeken er iets aan te doen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl