Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: leidingwerk buren door mijn woning
Naam: Aksiram (datum: 16-07-2018 09:02)

De eigenaar (is een ontwikkelaar) van een woning boven mij wil zijn appartement compleet verbouwen en verkopen. Daarvoor wilde hij een kleine ruimte die ik bezit op zolder ruilen met een nieuwe ruimte een verdieping lager. Deze ruimte zou hij in gelijkwaardige staat opleveren, wat betekent dat hij deze ook gaat verbouwen. Nu heeft hij het leidingwerk (afvoer toilet, keuken, badkamerů) van zijn appartement zowel onder mijn balken als in mijn afwerkvloer (=magnesiet =60min. WBDBO) gelegd. Wij hebben aangegeven medewerking te willen verlenen aan het verslepen van deze leidingen door onze woning, maar wel onder een aantal voorwaarden (geen geluid overlast, enkel een verlaagd plafond in de gang, voldoen aan brandwerende eisen...) Daarvoor moeten de leidingen worden aangepast en dat weigert hij. Wij zijn van mening dat de ruimte tussen de balken eigendom van de VVE is en de ruimte daaronder en boven van de eigenaar van het desbetreffende appartement. Klopt dat?

De eigenaar van de leidingen beweert dat alles boven het plafond ruimte VVE is en wil nu bij ons overal een verlaagd plafond aan gaan leggen. In de bouwaanvraag tekeningen zit een principe detail waarin de plafonds (2xgips) middels tengels direct op de houten balklaag worden bevestigd. Deze bouwaanvraag is bijlage bij de splitsingsakte ten behoeve van de ruil die heeft plaatsgevonden en dus onderdeel van het contract. Mag hij daar zonder toestemming van afwijken? Welk drukmiddel hebben wij nog om hem mee te laten bewegen?
Reageer
Re: leidingwerk buren door mijn woning
Naam:
pino (datum: 16-07-2018 12:10)

Die scheiding is niet zo strikt
(u bent immers zelf voor x% de VVE)

Heeft u een probleem met die leidingen of een iets lager plafond er even vanuitgaand dat er geen geluidsprobleem is etc.?Re: leidingwerk buren door mijn woning
Naam:
Aksiram (datum: 17-07-2018 08:52)

Dank voor de reactie,

Los van of ik er last van heb (mijn ruimte wordt hierdoor substantieel lager), vraag ik me af of de eigenaar van de woning boven mij zonder toestemming leidingen onder mijn balken mag leggen. In dit geval wordt mijn ruimte ook verbouwd en is de ruimte tussen plafond en vloer ogenschijnlijk een rekbaar begrip. Had het plafond er nog ingezeten, dan was het meteen duidelijk dat je niet zomaar onder het plafond van je buren leidingen kan leggen. Aangezien in de bouwaanvraagtekeningen het plafond tegen de balken staat getekend, meen ik er van uit te mogen gaan dat dit zo wordt uitgevoerd.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl