Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: WBDBO trappenhuis bestaand woongebouw
Naam: Ron van de Berg, van jansen (datum: 10-07-2018 17:01)

Hallo
Heb een bestaand woongebouw van 3 bouwlagen en in totaal 5 appartementen aangewezen op 1 trappenhuis (portiekachtige situatie). Bouwjaar 1930. Totaal aangewezen oppervlakte woonfuncties circa 300 m2. Mijn conclusie is dan, cf bouwbesluit 2012, bestaande bouweisen, dat er geen WBDBO eis tussen de woonfuncties en het trappenhuis is. Immers, het is minder dan 500 m2, dus het een beschermde vluchtroute en geen extra beschermde vluchtroute. Is dit correct? Wel heel vreemd toch als dat zo is?
Reageer
Re: WBDBO trappenhuis bestaand woongebouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 10-07-2018 19:03)

Geen brandscheiding vanuit de functie van het trappenhuis, maar natuurlijk moet wel elke woning in een afzonderlijk brandcompartiment liggen. Het resterende stuk van het gebouw (ofwel het trappenhuis + verkeersroutes + overige functies) moet dan ook in een apart compartiment liggen.

vandaar tussen de woning en het trappenhuis een brandscheiding.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl