Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: achtererf
Naam: D Heenck (datum: 05-07-2018 20:13)

Beste heer/mevrouw,

Graag zou ik een hobbykasje willen plaatsen in een zijtuin, maar de erfgrens met de buren uit de andere straat loopt schuin richting de hoek van de straat, nu is mijn mening natuurlijk anders dan de mening van de omgevingsdienst, zij menen dat in mijn zijtuin niet vergunningsvrij gebouwd mag worden, omdat het een hoekwoning betreft, maar waar ik wil bouwen (naast de carport) tegen de erfgrens van de buren is volgens mij vergunningsvrij omdat daar geen openbaar toegankelijk terrein is.

Ik ben benieuwd hoe dat gezien moet worden,

Alvast bedankt voor het antwoord.

Bijlage: img001.pdf Reageer
Re: achtererf
Naam:
Bouwhuis (datum: 24-08-2018 12:44)

In dit geval loopt de zijlijn van het bebouwingsgebied vanaf het snijpunt van de zijgevel met '1m achter de voorgevellijn' parallel aan de Lindelaan. In het gebied (recht achter de woning en omschreven driehoekig vlak langs de zijgevel tot de achter- erfgrens) mag vergunningsvrij, op de grond staande, bijbehorende bouwwerken opgericht worden, als bedoeld in Bor, bijlage 2, artikel 2, lid 3. Hierbij wordt de oppervlakte van bestaande bebouwing die als vergunningsvij kan worden beschouwd (de schuurtjes), van de vergunningsvrij berekende oppervlakte afgetrokken (er blijft dus nauwelijks vergunningsvrij bebouwbaar oppervlak over.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl