Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aansprakelijkheid voor schade aan auto
Naam: Ron Happel (datum: 27-06-2018 19:36)

Ik was uitgenodigd om mijn appartement in aanbouw te bekijken. Op aanwijzen van de uitvoerder op de bouwplaats heb ik mijn auto geparkeerd. Na het bezoek aan het appartement bleek dat mijn auto beschadigd was (achterlicht stuk). Het glas lag nog op de grond. Het is niet bekend wie dat gedaan heeft. Is de bouwer aansprakelijk?
Reageer
Re: Aansprakelijkheid voor schade aan auto
Naam:
pino (datum: 27-06-2018 21:13)

In de basis is de veroorzaker aansprakelijk.
(de supermarkt betaald ook niet bij een aanrijding op hun parkeerplaats)

Re: Aansprakelijkheid voor schade aan auto
Naam:
ab (datum: 28-06-2018 11:34)

wees voorzichtig richting de verzekering. uit ervaring weet ik dat schades op bouwplaatsen (priveterrein) niet gedekt worden. ik zou in de communicatie de term bouwplaats niet noemen.
Re: Aansprakelijkheid voor schade aan auto
Naam:
Leon (datum: 28-06-2018 12:09)

Volgens mij werkt dit zoals het bij elke schade gaat: dader bekend? Dan daar verhalen. Dader niet bekend? Dan ofwel zelf betalen, op eigen verzekering verhalen (indien all-risk) of eventueel het Waarborgfonds aanspreken. Dit alles staat m.i. los van het feit dat het op een bouwplaats heeft plaatsgevonden. Praktische noot: ik neem aan dat je dit voorval ook direct bij de uitvoerder/aannemer gemeld hebt? Als het aantoonbaar of aannemelijk is dat die schade is veroorzaakt door bouwwerkzaamheden dan lijkt het me wel zo chique richting koper (feitelijk je klant) om iets te regelen. Ik bedoel, wat kost een achterlicht van een auto nou helemaal (in relatie tot een bouwproject of eventuele slechte reclame...)
Re: Aansprakelijkheid voor schade aan auto
Naam:
Leon (datum: 28-06-2018 12:15)

Oh en aanvullend: die aannemer zal wel een CAR-verzekering hebben afgesloten op dat project, maar daar vallen auto's niet onder. CAR staat in dit geval dan ook voor Construction All Risk en is bedoeld voor schade aan het bouwwerk of eigendommen van de opdrachtgever. (Bedrijfs)auto's vallen hier bij mijn weten nooit onder aangezien die altijd een eigen verzekering hebben. CAR is in dit geval dus niet de Engelse term voor 'auto'.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl