Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam: Harry hoogvliet (datum: 28-05-2018 21:51)

Beste, stel ik koop een stuk grond van 3500 m2 welk nu als BP agrarisch grond betreft. Aan beide zijden van dit perceel staat een woonhuis.( dijkwoning ) het is niet midden in een dorp, hoe groot acht u de kans op akkoord coor veranderen van BP ?
Reageer
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
Leon (datum: 28-05-2018 22:34)

Als we dat zo konden vertellen dan zou iedereen projectontwikkelaar worden. Ik zou zeggen, vraag het eens na bij de gemeente. Of kijk het gemeentelijke beleid eens na ten aanzien van woningcontrigenten en hun visie daar op. Over het algemeen gaat men hier echt niet zomaar in mee.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-05-2018 00:06)

Als je de ruimtelijke haalbaarheid wilt onderzoeken dan zou ik eerst eens na gaan vragen bij de provincie of ze een streekplan of ontheffingsbeleid voor private woningen in landelijke gebied hebben.

Dat ruimtelijke kader wordt meestal door de gemeente ingevuld, maar voor dit soort 'grotere' onderwerpen legt de provincie soms een overkoepelend beleid op waaraan de gemeente zich dan weer moet houden.

Voor Noord-Holland weet ik dat dat beleid er is, maar houdt rekening met pittige procedures en strenge randvoorwaarden m.b.t. perceelsgrootte en volume van je gebouw. En vaak worden bijgebouwen niet automatisch bij de woonbestemming gevoegd.

Zoals gezegd zijn dit ruimtelijke procedures waar je als particulier waarschijnlijk niet uitkomt. Dan zou ik ene ruimtelijk adviseur inschakelen als ik u was.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
Tim (datum: 30-05-2018 12:41)

In veel gemeenten kun je een principe verzoek indienen. Dan krijg je een besluit (namens b&w) over de intentie om wel of niet mee te werken bij concreet verzoek, de procedure en eventuele voorwaarden. De kosten hiervoor verschillen sterk per gemeente.

Over het algemeen zijn de provincies terughoudend met toevoegen van nieuwe woningen in het buitengebied.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-05-2018 17:05)

@Tim,

Dat zou ik in dit geval niet doen, omdat je ook alleen maar te horen krijgt wat je eigenlijk al weet: Het past niet in het BP, en om er van af te wijken heb je een Projectbesluit nodig. Over de haalbaarheid van die procedure gaan ze nu waarschijnlijk nog niets zeggen, omdat de beoordeling van dat soort zwaardere procedures niet door de bouwplantoetsers wordt gedaan, maar door afdeling RO zelf.

Komt gewoon teveel bij kijken om er snel iets over te kunnen zeggen.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-05-2018 17:07)

De vraagsteller schrijft trouwens 'wijzigen BP' in plaats van 'ontheffing vragen van het BP', maar dat komt heel kort door de bocht op hetzelfde neer wanneer je in de projectbesluitprocedures terecht komt.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
Tim (datum: 30-05-2018 20:12)

Volgens mij is een principe verzoek juist daarvoor bedoeld, maar kan per gemeente verschillen.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
Harry hoogvliet (datum: 30-05-2018 20:48)

Iedereen bedankt voor de berichten, het feit is dat ik er geen kaas van heb gegeten en het voor me gevoel een vrij ingewikkeld proces gaat worden. Heeft iemand nog advies hoe gemier mee om te gaan of is dit en blijft dit een lastige kwestie
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-05-2018 11:19)

Dat ruimtelijke aspect is de grootste drempel voor je plannen, dus ik zou sowieso een ruimtelijk adviesbureau opzoeken voor advies.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-05-2018 11:21)

@Tim,

vaak niet, het principeverzoek is een snelle toets aan RO en welstand, en als er beleidsregels zijn die je bouwplan toestaan zullen ze dat er ook bij vertellen. Maar het is gene 'echte' vergunningstoets, en ze gaan geen harde uitspraken doen wanneer er nog beslismomenten voor ze in zitten.
Re: Agrarisch grond BP veranderen naar bouwgrond
Naam:
Tim (datum: 31-05-2018 18:31)

Misschien leef ik in het noorden van het land in een andere bwt - wereld... ;)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl