Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Minmale afmetingen Technische ruimte
Naam: G.Bal (datum: 28-05-2018 15:52)

Geachte M,
Ik ben bezig om een huis te ontwerpen dat energie neutraal moet worden dus zonder gas, waarbij gekozen wordt voor warmtepomp aardwarmte, zonnepanelen voor elektriciteit, tevens vloer verwarming op alle etage's (3) ik heb een ruimte gereserveerd voor de technische ruimte op de begane grond tussen keuken en garage in. Kunt u aangeven hoe groot deze ruimte zou moeten zijn?
Reageer
Re: Minmale afmetingen Technische ruimte
Naam:
Jeroen (datum: 28-05-2018 17:26)

Ga maar praten met een installateur. Of vraag een offerte aan met daarbij de eis dat de eisen voor de installatieruimten moeten worden. vermeld.

Installatie buiten: Denk om geluidsbelastingen naar belendingen.
Re: Minmale afmetingen Technische ruimte
Naam:
Joost (datum: 29-05-2018 13:05)

wanneer het een warmtepomp met een boilervat betreft moet al snel denken aan 2 flinke koelkasten dus een ruimte van 2,0 m2 is dan minimaal voor de opstelling. vervolgens is nog werkruimte en ruimte voor leiding verloop nodig. Wellicht ook 1,0 tot 2,0m2. Wilt u in dezelfde ruimte ook de ventilatiesystemen plaatsen dient hiervoor ook ruimte voor opstellen, montage en leidingen worden opgenomen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl