Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Wonen in de schuur
Naam: Marijke, van Geen (datum: 24-05-2018 12:02)

Mijn ouders en ik willen graag samen een oude boerderij kopen. In deze boerderij willen we vervolgens twee woningen maken. Dit mag, de woning heeft als aanduiding karakteristiek en daarom is er al een vergunning dat er in dit huis twee woningen gerealiseerd worden.

Nu is het zo dat er achter het huis een hooiberg en een schuur staan. Deze twee belemmeren het uitzicht op de weilanden achter de boerderij. Mijn ouders zouden daarom liever in de boerderij gaan wonen. Dit mag pertinent niet. De schuur heeft geen bestemming wonen. Na wat doorvragen zou er wel in de schuur een B&B gemaakt mogen worden. Deze mag dan echter niet en een toilet, en een keuken en een badkamer hebben. Een van deze drie mag er niet zijn.

Nu hebben we het idee om de woning en de schuur aan elkaar vast te bouwen en dan in de schuur de woonkamer te maken. Denken jullie dat dit plan kans van slagen heeft?
Reageer
Re: Wonen in de schuur
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 24-05-2018 16:15)

Dan ga je de woonbestemming dus alsnog uitbreiden naar de schuur. Wanneer je zelf al zegt dat dit pertinent niet is toegestaan, geef ik je weinig kans van slagen.

Als je de schuur en de hooiberg nou een sloop, en vergunningvrij op een plek die je beter uitkomt een nieuw schuurtje bouwt?
Re: Wonen in de schuur
Naam:
karel (datum: 25-05-2018 06:49)

ik zou er een B@B bestemming van maken met douche en toilet.

wat is de definite van keuken ? zou je wel kooktoestel witgoed uitvoering/ magnetron of iets dergelijks mogen. zonder daadwerkelijk een keukenblok te hebben.

permanente bewoning zal dan wel weer niet toegelaten zijn. en ze zullen dit vast in de gaten houden

Re: Wonen in de schuur
Naam:
Marijke (datum: 25-05-2018 17:03)

Het opnieuw bouwen van de schuur hebben we ook overwogen. Het is echter zo dat dit alleen toegestaan is in het verlengde van de voorgevel. Dus hij moet dus helaas perse in het uitzicht blijven staan.


Re: Wonen in de schuur
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-05-2018 09:05)

Enige verwarring; je schrijft dat je ouders liever in de boerderij wonen, maar ik maak uit de rest van je verhaal op dat je bedoelt 'in de schuur wonen'.

Als je de (financiele) mogelijkheden hebt zou ik nu zo ruim mogelijk inzetten. De boerderijwoning voor jou en je ouders geschikt maken, Ún de schuur op de huidige locatie verbouwen (of herbouwen?) tot B&B.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl