Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen ?
Naam: A Gruisen, van Zicht Bouwadvies (datum: 23-05-2018 14:08)

MOet ik de PvE van de BMI al indienen bij de activiteit bouwen of bij de aanvraag om gebruiksvergunning ?
Ik wil een goedkeuring op de activiteit bouwen voordat ik de gebruiksvergunning indien.
Wat wordt precies bedoeld met de MOR 2.2.5.e: "gegevens en bescheiden over de aard en plaats van brandveiligheidinstallaties..."
Reageer
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
Leon (datum: 23-05-2018 14:29)

Je kan toch aangeven welk type BMI er in komt? Gedeeltelijke of volledige dekking, wel of geen doormelding, wel of niet gecertificeerd, etc. PVE laat je opstellen door de uitvoerend installateur, ik kan me zo voorstellen dat die nog niet ingekocht is. Gemeente/brandweer weten dat ook wel en die zullen daar geen probleem mee hebben (denk dat het zelfs de voorkeur heeft). Ik heb het in ieder geval nog nooit anders gedaan, ondanks dat het strikt genomen inderdaad een verplichting is.
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 24-05-2018 16:09)

Meestal willen gemeenten dat PVE van de BMI/OAI er wel bij hebben, omdat dat ook je keuze- en uitgangspuntendocument is. En dat is op zich redelijk, omdat het heel algemene info is.

De detailgegevens, zoals projecteringstekeningen en schema's, worden bijna altijd als voorwaarde opgenomen in de vergunning, zodat je die stukken 3 weken voordat je ze gaat aanbrengen mag aanleveren bij de toezichthouder.

Bijkomend voordeel is dat die vergunning ook expliciet een goedkeuring inhoudt van dat PvE. Dan krijg je bij uitwerking ervan niet meer de vraag om een losse goedkeuring bij het bevoegd gezag te gaan halen (die je overigens ook bijna niet meer los krijgt).
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-05-2018 11:14)

Willen is iets anders dan moeten ...

Zoals Leon al aangeeft is ook mijn ervaring dat je kunt volstaan om bij aanvraag omgevingsvergunning aan te geven wat voor bmi, bewaking, wel/niet doormelding, e.d. er komt. Het PvE van de bmi/oai kan dan later worden aangeleverd.

Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 28-05-2018 15:48)

Tja, dan is de gemeente het toch die bepaalt hoe ze invulling willen geven aan de nogal ruime omschrijving in de indieningsvereisten. En dat is wel degelijk 'moeten' dan.

Als ze zouden willen kunnen ze ook de hele projectering vooraf vragen, dus wees blij dat het bij een PvE blijft in dit stadium.
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
Leon (datum: 28-05-2018 15:56)

En daarom is het altijd raadzaam om even met de behandelend ambtenaar te bellen over dit soort zaken :)
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
wouter (datum: 04-06-2018 10:33)

Een PVE hiervan moest voorheen altijd worden toegestuurd en worden goedgekeurd In de huidigee Regeling Bouwbesluit 2012, artikel 5.3a. is aangegeven hoe bij toepassing van NEN 2535 (BMI) en NEN 2575 (OAI) moet worden omgegaan met de in die normen bedoelde toestemming van de bevoegde autoriteit. Een vergunning voor het bouwen of voor brandveilig gebruik of een melding als bedoeld in artikel 1.18, eerste lid, van het Bouwbesluit 2012 volstaan. Een separate goedkeuring (en als gevolg daarvan ondertekening) van het PvE daarnaast is niet meer nodig.
Re: PvE van BMI al indienen bij activiteit bouwen
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 04-06-2018 15:08)

'daarnaast' niet, maar je zou de inspecteurs de kost moeten geven die koste wat kost een handtekening van B&W of stempel van de brandweer onder een PvE willen hebben wat om een andere reden dan 'bouwvergunning' is opgesteld.

Ook bij certificerende instanties krijg je het bijna niet tussen de oren dat het bij een niet-vergunningsplichtige wijziging aan een installatie, of het afschalen ervan bij gewijzigd gebruik, praktisch onmogelijk is om er nog een stempel op te krijgen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl