Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Buitenplans deels gegund
Naam: Marina (datum: 22-05-2018 12:57)

We hebben tevens een vergunning aangevraagd voor een dakterras, hetzelfde als die van onze directe buren, deze wordt afgekeurd op basis van de nieuwe beleidsregels. Nou zijn wij benieuwd of het nut heeft om bezwaar te maken op gronde dat ze het een wel hebben gegund op basis van wat de buren hebben gebouwd en het andere niet. Een tweede argument is dat de beleidsregels tegenstrijdigheden vertonen ten opzichte van het bestemmingsplan als het komt op het bouwen van een dakterras (in ons voordeel).

Achtergrond: Wij hebben een vergunning aangevraagd voor een opbouw deze is buitenplans gegund. Binnen de nieuwe beleidsregels (2012) is het niet toegestaan, echter hebben meerdere buren (ook onze directe) exact dezelfde uitbouw gerealiseerd, om deze reden (staat in de vergunning) wordt de uitbouw alsnog gegund.
Reageer
Re: Buitenplans deels gegund
Naam:
Jeroen (datum: 22-05-2018 15:31)

Derde belanghebbenden kunnen altijd bezwaar maken. Ik schat in met weinig kans op succes aangezien er een goede verantwoording aan het besluit ten grondslag lijkt te liggen.
Re: Buitenplans deels gegund
Naam:
pino (datum: 22-05-2018 17:20)

je bericht is niet duidelijk.

Mag je de aangevraagde dakopbouw realiseren maar is het dakterras afgekeurd op basis van de beleidsregels die schijnbaar (nog) niet in het bestemmingsplan verankerd zijn.

gelijke monniken gelijke kappen is een vrij sterk argument.
Zo sterk dat het eigenlijk niet anders kan dat dit argument al door de gemeente is ontkracht bij het aanpassen van hun beleid.

Indien je van het bestemmingsplan een dakterras mag. kunnen zij dat eigenlijk niet weigeren als je het aanvraagt.
tenzij er reeds iets in voorbereiding is om dit aan te passenRe: Buitenplans deels gegund
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 23-05-2018 00:33)

Als er beleidsregels zijn kan ik me niet voorstellen dat er niet iets over 'trendsetters' in staat....
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl