Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Pleisterwerk buiten muur
Naam: Denise (datum: 12-05-2018 17:24)

Het pleisterwerk op mijn buitenmuur is slecht en moet aan gepast worden. Op advies van de stukadoor (vochtprobleem in huis) moet er een rij tegels bij de buren even uit en dan ongeveer 50 graven. Dan aansmeren. Daarna weer netjes alles dicht maken. Nu wil de buurman niet dat de tegels eruit gaan. Mag hij dat weigeren en ik dus niet het vochtprobleem kan aanpakken?
Reageer
Re: Pleisterwerk buiten muur
Naam:
Spock (datum: 14-05-2018 09:56)

Dit staat er in het Burgerlijk Wetboek (Boek 5, titel 4, artikel 56):
"Wanneer het voor het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van een onroerende zaak noodzakelijk is van een andere onroerende zaak tijdelijk gebruik te maken, is de eigenaar van deze zaak gehouden dit na behoorlijke kennisgeving en tegen schadeloosstelling toe te staan, tenzij er voor deze eigenaar gewichtige redenen bestaan dit gebruik te weigeren of tot een later tijdstip te doen uitstellen."
Je kunt de buren hiermee om de oren slaan, maar een goed gesprek is beter. Zelf het gesprek aangaan en luisteren naar de argumenten van de buren. Niet overlaten aan de aannemer.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl