Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Garagebinnendeur
Naam: Louis Plate (datum: 12-05-2018 11:40)

In mijn woning bevindt zich een binnendeur tussen de inpandige garage en de gang. Onlangs heb ik het metalen stelkozijn van deze deur 5cm laten verplaatsen zodat deze aansluit op de wand in de gang. De oorspronkelijke vulling van het kozijn was gips maar is vervangen door vurenhouten latten. Ik heb hier geen goed gevoel over qua brandwerendheid omdat ik mijn auto altijd in de garage stal.
De vraag is dan ook of mijn zorgen terect zijn.
Reageer
Re: Garagebinnendeur
Naam:
Leon (datum: 12-05-2018 18:40)

Het is maar de vraag of dat kozijn uberhaupt brandwerend is. Het is in de basis niet verplicht, garage mag bij de woning horen qua compartiment. Bij geschakelde garages (van twee buren) wordt hier wel eens van afgeweken omdat die scheiding bij een eenvoudige garage lastiger te realiseren is, zeker bij een houten dak. Daarbij: een auto vliegt niet zomaar spontaan in de brand. Je zou eens in de bouwvergunning kunnen kijken of die deur brandwerend was bedacht. Ik betwijfel het eerlijk gezegd, meestal worden die kozijnen uitgevoerd in hardhout.
Re: Garagebinnendeur
Naam:
Louis (datum: 14-05-2018 20:49)

Ik heb deze vraag ook voorgelegd aan de bouwkundige helpdesk van Perfectkeur.
De vraag was of de houten latten waren bekleed met gipsplaat. Zoja,dan was er niks aan de hand. Gipsplaten zijn 30 min brandwerend. Zo nee, dan is er kans op branddoorslag en werd geadviseerd om het hout te bekleden met gipsplaten of bijvoorbeeld een nobranda of promatec plaat. De 2 laatst genoemde zijn 1 uur brandwerend.

Re: Garagebinnendeur
Naam:
Louis Plate (datum: 07-06-2018 13:07)

Hoe kan ik zien of de garagedeur (in de bouwvergunning) brandwerend is bedacht. Sorry want ik ben een leek op dit gebied. Wel wet ik dat het gaat om een metalen stelkozijn met bovenlicht en een zelfsluitende deur.
Re: Garagebinnendeur
Naam:
Leon (datum: 07-06-2018 14:28)

Een brandwerende deur wordt op de plattegrond voorzien van een extra symbool dat de brandwerendheid en/of zelfsluitendheid aangeeft. Vaak staat er ook een getal (20, 30 of 60) bij, dit is het aantal minuten dat het brandwerend moet zijn. Zie ook deze afbeelding voor een indicatie (symbolen rechts): http://wiki.bk.tudelft.nl/mw_bk-wiki/images/6/6c/Gebouwdelen-muurdoorbrekingen2.jpg. Let op: symbolen kunnen licht afwijken, maar zoiets zal het zijn.

Dat het een stalen montagekozijn is zegt niet zoveel, die worden veelvuldig toegepast en hoeven zeker niet brandwerend te zijn.
Re: Garagebinnendeur
Naam:
Leon (datum: 07-06-2018 14:29)

Nogmaals de link, bovenstaande werkt niet merk ik

http://wiki.bk.tudelft.nl/mw_bk-wiki/images/6/6c/Gebouwdelen-muurdoorbrekingen2.jpg
Re: Garagebinnendeur
Naam:
Louis (datum: 10-06-2018 09:36)

Hartelijk dank voor uw reactie. Deze zaak kan wat mij betreft afgesloten worden. Ik zie namelijk niet op de plattegrond dat de deur brandwerend moet zijn. Overigens staat er wel aangegeven dat het om een berging gaat in plaats van garage. Wel een zeer ruime berging want de auto past er makkelijk in.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl