Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: drempel in balkonpui
Naam: Edzard van Abs (datum: 04-05-2018 12:12)

Er wordt voor ons een appartement gebouwd op de tweede (hoogste) etage.
Wij krijgen daar een pui in van 6 meter, 4 segmenten waarvan er n kan schuiven. Wij zijn ons nu kapot geschrokken van het feit dat we nu over een drempel van 10 a 12 cm naar het balkon moeten. De begane grond en eerste etage appartementen hebben dit niet. De aannemer zegt ivm wateroverlast.
op het balkon liggen tegels waar het water onderdoor loopt en voor calamiteiten is er een overstort.
Welke "regel" bepaalt dit. Het is voor ons, zeer slecht ter been een groot obstakel
Reageer
Re: drempel in balkonpui
Naam:
Leon (datum: 04-05-2018 12:21)

Die wettelijke regel is er niet helaas.

Klassiek geval weer van niet na willen denken over dit soort zaken door de ontwikkelaar. Waarschijnlijk gaat het hier om een (soort van) penthouse waarbij het dak van het ondergelegen appartement de balkonvloer vormt. Je zal dan met de vloerdikte en/of -hoogte moeten spelen om het isolatiepakket en een stukje dakopstand kwijt te kunnen. Als je daar tijdig over nadenkt (dus bij het eerste ontwerp) dan beperkt de investering zich tot wat extra kubieke meters beton, dat zie je op de totale investering nauwelijks terug. Maar ja, dan moet je wel tijdig over dit soort zaken gaan nadenken en daar wringt 'm vaak de schoen...
Re: drempel in balkonpui
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 04-05-2018 14:20)

Er is geen regel voor, anders dan dat je bij echt grote opstappen een trapje moet gaan maken... maar dat is hier nog niet het geval.
Re: drempel in balkonpui
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-05-2018 09:35)

Die wettelijke regel was er ooit wel, maar bleek toen al lastig uitvoerbaar in bepaalde situaties. Met het verhogen van de isolatie-eis (bij daken van 3,5 naar 6,0) is dit nog lastiger geworden. Mogelijk heeft dat meegespeeld die regel te laten vervallen.

Eerlijk gezegd vind ik een opstap van 10 a 12 cm naar een gesoleerde dakvloer nog best meevallen. Neemt niet weg dat de bewoner een ander verwachtingspatroon had en zich 'benadeeld' voelt. Erg vervelend.
Re: drempel in balkonpui
Naam:
Leon (datum: 07-05-2018 09:44)

@Jack
Voor iemand die goed ter been is stelt het niks voor inderdaad (je ziet die 'opstapjes' wel gekker). Maar in een tijd waarin mensen worden gestimuleerd om zo lang mogelijk thuis te wonen is het toch te gek voor woorden dat dit soort zaken niet geregeld zijn. Of dat de markt dit zelf oppakt. Want zoals ik al zei: zo moeilijk is het niet, je moet er alleen vooraf even goed over nadenken.
Re: drempel in balkonpui
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-05-2018 16:11)

@Leon; uiteraard is dat technisch mogelijk, maar naar mijn mening niet zo eenvoudig (en goedkoop) als je voorstelt. Er moet in de ruwe betonvloer een hoogteverschil van minimaal ca.20cm (excl.afschot) worden overbrugd. Onderkant vloer zal niet lager kunnen/mogen (ivm hoogte onderliggend verblijfsgebied) en wil je waarschijnlijk toch vlak houden; dus moet het vloerpeil omhoog. Bij een appartement van ca.80 100m is dat ca.20m (licht)beton extra. Maar behalve die extra m beton heeft het ook gevolgen voor vloerbelasting, wapening, afwijkende traphoogte/-lengte, etc.

Helaas is de praktijk nu eenmaal dat ze daar in de projectmatige bouw niet op zitten te wachten.
Re: drempel in balkonpui
Naam:
Leon (datum: 07-05-2018 16:27)

Tja wat is goedkoop. Appartementen die niet/minder geschikt zijn voor een zekere (grote!) doelgroep, is dat dan wat je wil? Pennywise, poundfoolish heet dat geloof ik. Ik heb het meerdere malen zo opgelost, met succes. Het heeft er wel eens toe geleid dat een compleet appartementencomplex voor de sociale sector in z'n geheel is verhuurd aan een zorgstichting. Uiteraard met een langlopend huurcontract. Denk je dat die woningcorporatie dan nog wakker ligt van een paar kuub beton en een extra pallet baksteen?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl