Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: oorspronkelijk hoofdgebouw na bestemmingswijziging
Naam: P. Gianni (datum: 28-04-2018 16:29)

Beste mensen,

Op dit ogenblik werk ik aan een uitbouw van een bestaande woning waarbij er vragen zijn over wat er mog vergunningsvrij bij gebouwd mag worden.

Het betreft een van oorsprong recreactiewoning. Deze woning is in de loop van de tijd een aantal malen uitgebreid (bouwkundig niet te onderscheiden van het hoofdgebouw)Voor deze uitbreidingen zijn destijds (begin jaren '70) bouwvergunningen verstrekt. In een later stadium is de bestemming van de recreatiewoning verandert in de bestemming wonen zodat de woning permanent bewoond mocht worden.

Nu zou ik graag 80m2 aanbouwen echter, als ik de uitbreidingen meeneem mag ik maar 20m2 bijbouwen. Ik vraag mij nu af of het moment van bestemmingswijziging wellicht kan worden aangegrepen om te argumenteren dat het hoofdgebouw van de woning groter is dan het hoofdgebouw van de oorspronkelijke recreactiewoning en er dus ook nog meer bijgebouwd mag worden.

Graag hoor ik of er iemand is die weet hoe dit zit.
Reageer
Re: oorspronkelijk hoofdgebouw na bestemmingswijziging
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 01-05-2018 08:50)

Heel juridisch gezien niet, maar het lijkt me lastig te achterhalen wat nu wel of niet 'oorspronkelijk' was.

Is er in het BP een bouwvlak opgenomen, of geeft het BP nog een definitie van 'hoofdgebouw'? het is niet helemaal de 'nette' manier, maar misschien is de gemeente bereid daarop aan te haken. Zou je moeten vragen.

Bij twijfel is er echter altijd per definitie vergunningplicht.
Re: oorspronkelijk hoofdgebouw na bestemmingswijziging
Naam:
P. Gianni (datum: 01-05-2018 15:33)

Dank voor het antwoord.

Via het bestemmingsplan is er inderdaad iets meer ruimte omdat de definitie van hoofdgebouw er ruimer is dan de definitie die gehanteerd wordt bij vergunningsvrij bouwen. Dit is inderdaad iets dat met de gemeente afgestemd zal moeten worden.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl