Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: rc inpandige berging
Naam: karel (datum: 04-04-2018 13:18)

Wat moet de rc waarde zijn van een inpandige scheiding betreft een onverwarmde inpandige goed geventileerde berging. De buitenschil is volledig geisoleerd in dit geval met rc van 4,5 wand, 5 vloer en 6 dak.

Reageer
Re: rc inpandige berging
Naam:
Tim (datum: 04-04-2018 13:57)

Wat is goed geventileerd? goed in de zin dat het voldoet aan regelgeving of bedoel je sterk geventileerd.

Verder is de functie volgens het bouwbesluit van belang.

Als het hier gaat om een stallingsruimte voor motorvoertuigen (garage) met bijgehorend ventilatie (sterk geventileerd 3l/s/m2), moet je uitgaan als vergelijkbaar met de buitenlucht. En valt deze buiten de thermische schil.
De bijbehorende rc-waardes zijn afhankelijk of hier sprake is van nieuw- of verbouw. En bij nieuwbouw moeten deze aansluiten bij de epc.
Re: rc inpandige berging
Naam:
karel (datum: 04-04-2018 14:54)

bedoeld hier is sterk geventileerd. het betreft een inpandige berging niet zijnde garage. de ventilatie voldoet ruimschoots aan de gestelde ventilatie-eisen mijns inziens, rooster 20 x 30 cm in buitendeur en ontluchtingskapje diam 125 in dak berging 3 x 4,5

het is nieuwbouw
casco afgenomen van de bouwer.

Re: rc inpandige berging
Naam:
Jack , van SenS (datum: 05-04-2018 10:35)

Het bouwbesluit stelt geen eisen aan de ventilatie van een (al dan niet inpandige) berging. Dus je voldoet al snel 'ruimschoots'.

Je geeft zelf aan dat de berging 'sterk geventileerd' is. Dan wordt deze waarschijnlijk niet verwarmd, of in ieder geval toch niet tbv het verblijven van personen. In dat geval tussen woning en inpandige berging Rc=4,50 aanhouden. Zie Bouwbesluit, art. 5.3 lid 8
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl