Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam: Anne Marion Cense (datum: 31-03-2018 20:01)

Onze slaapkamers liggen op de derde verdieping met een stahoogte van 1.90. Worden deze ruimtes nu wel of niet meegerekend met de WOZ? En als ik het huis wil verhuren mag ik de m2 van deze ruimtes dan wel of niet meerekenen volgens de woningwaarderingsstelsel.
Reageer
Re: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam:
thom keizer (datum: 03-04-2018 08:46)

Volgens bouwbesluit die een verblijfsruimte waar ook een slaapkamer onder valt in de bestaande bouw 2400 en in de nieuwbouw de minimale eis te hebben. Je kunt dit NIET als verblijfsruimte ( slaapkamer) verhuren. Of je er gaat slapen is iets anders, want er zijn ook mensen die in een doos slapen
Re: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam:
Jack , van SenS (datum: 03-04-2018 09:47)

@Thom; minimale hoogte verblijfsruimte/-gebied in bestaande bouw is volgens mij 2,1m (ipv 2,4m).
Re: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 03-04-2018 10:40)

In het gebruiksoppervlak wordt vloeroppervlakte meegerekend met een hoogte van 1,5 mtr boven de vloer. je mag die ruimte alleen niet als 'slaapkamer' kenmerken omdat je niet aan de minimale eisen daarvan voldoet. Je kunt die woning dus ook niet met goed fatsoen als xx-kamer verkopen.

WOZ gaan dacht ik uit van bruto oppervlakte of GO.
Re: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam:
jg (datum: 03-04-2018 11:15)

Alle informatie is te vinden in de "Handleiding behorende bij het waarderingsstelsel zelfstandige woonruimte ( geldend vanaf okt. 2015)
Op te zoeken via "google"
Op blz. 15 te lezen de wijze van meten van kamers /vertrekken. O.a. de minimale vereiste hoogte ,breedte en oppervlakte.
Re: Hoogte zolder/slaapkamer
Naam:
wardtmar@gmail.com (datum: 11-04-2018 18:03)

Voor de WOZ geldt alles wat waarde bepaalt; uiteindelijk moet de waarde in het economisch verkeer bepaald worden.
Dat gezegd hebbende: een taxateur zal zeker een aftrek toepassen omdat de kamers niet voldoen aan de minimale eisen van het bouwbesluit. Toch zal de waarde van het huis mét kamers hoger zijn dan zonder. En de WOZ-waarde dus ook.
Dat gezegd hebbende: het modelmatig vergelijken met referentieobjecten gaat wel eens mis, en dan kun je juist bij dit soort gevallen een bezwaar indienen, en vragen om de m2 aan te passen bijvoorbeeld.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl