Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam: Arne Stenger, van StengerBouwt (datum: 25-03-2018 17:08)

Een klant van mij wil zijn dakkapel vernieuwen met extra isolatie en dubbele beglazing. Omdat hij de kozijnen aanpast vraagt de gemeente (Nijmegen) of hij een aanvraag wil indienen voor een omgevingsvergunning. Uit het overleg met de gemeente is gebleken dat de bestaande dakkapel niet voldoet aan de huidige regels van het beeldkwaliteitsplan. M.a.w. als de bestaande dakkapel er niet zou zijn en ik nu een aanvraag zou indienen om deze te bouwen, dan zou deze afgewezen worden.

Nu stelt de gemeente dat de dakkapel na de verbouwing moet voldoen aan de regels van het huidige beeldkwaliteitsplan. Dit zou betekenen dat de nieuwe dakkapel een halve meter hoger geplaatst zou moeten worden in het dakvlak terwijl we alleen wat nieuwe isolatie toevoegen en de wangen en het dak vernieuwen.

Mijn vraag is of de gemeente hier gelijk in heeft. Moet deze nieuwe dakkapel, die qua maatvoering en uiterlijk nauwelijks verandert, voldoen aan de huidige eisen van het beeldkwaliteitsplan? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Reageer
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
rr (datum: 25-03-2018 19:30)

Is de bestaande dakkapel legaal? Dus met vergunning geplaatst?

Juridisch kan de gemeente het beeldkwaliteitsplan of de welstandsnota wijzigen, met als gevolg dat bepaalde bouwwerken nu niet meer vergund kunnen worden. Dergelijke kaders worden door de raad vastgesteld. Overigens kan b&w hiervan gemotiveerd afwijken. Vraag daar eens naar.
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
Joost (datum: 26-03-2018 09:04)

let op: als de dakkapel vergunningsvrij zou
kunnen worden geplaatst, kan je deze "verzoeken" van de gemeente naast je neerleggen. stap 1 is dus om uit te zoeken of de dakkapel vergunningsvrij geplaatst zou kunnen worden.
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
Leon (datum: 26-03-2018 09:04)

Dan is het toch simpel? Vergunning aanvragen voor het vervangen van het kozijn (in de bestaande dakkapel) en de rest vergunningsvrij vernieuwen.
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
pino (datum: 26-03-2018 16:23)

Waarschijnlijk voldoet hij niet als vergunningsvrij (te dicht bij de goot)

belangrijkste vraag is of hij ooit vergund is?
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
Arne Stenger , van StengerBouwt (datum: 04-04-2018 10:55)

De dakkapel is zo oud dat er geen oorspronkelijke tekeningen te vinden zijn. Wel is hij al getekend op een andere aanvraag uit 1917 dus ik ga ervan uit dat hij bij de oorspronkelijke bouw al gemaakt is. Bedankt voor het advies van de twee-trap. Dat is de weg die ik nu aan het bewandelen ben. Dus geen vergunning voor de dakkapel (dat is gewoon onderhoud) en wel een aanvraag voor de kozijnen. Gepraat met iemand van welstand die het niet helemaal leek te begrepen dus ff afwachten hoe ze reageren op mijn vooraanvraag. wordt vervolgd
Re: vernieuwen dakkapel en gewijzigde eisen welstand
Naam:
Leon (datum: 04-04-2018 11:33)

Mijn ervaring met de gemeente Nijmegen is dat ze nogal de neiging hebben om door te slaan in hun planbeoordeling (lees: bemoeienis). Ik hoop voor je dat het voor zoiets simpels als een dakkapel mee gaat vallen en dat het tweetrapsraketje de oplossing is. Juridisch zou het in ieder geval moeten kunnen lijkt me.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl