Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bouwval gekocht
Naam: Jules (datum: 10-03-2018 12:26)

Geachte lezers,

Wij hebben sinds een half jaar een nieuwe buurvrouw. Het huis dat zij kocht is na het overlijden van de vorige bewoner opgekocht door een partij en 'gerenoveerd'. Er is hier echter een hoop fout gegaan. Zo is er een koolmonoxide lek geweest, de rookgasafvoer is in de zijgevel ( mondt uit in onze tuin) geplaatst, deuren klemmen, hang en sluitwerk voldoet niet. Ga zo maar door.

Mijn vraag aan u: Hoe kunnen we de huisjesmelker die het pand opkocht en renoveerde aanspreken op zijn gedrag en hem sommeren e.e.a op te lossen? Welke zaken zijn er op hem te verhalen. De situering van het rookgasafvoerkanaal aantoonbaar foutief (bouwbesluit 2012). Maar hoe zit dat met hang en sluitwerk en klemmende deuren etc?

Dank alvast voor jullie aandacht en tijd.

Met vriendelijke groet,

Jules
Reageer
Re: Bouwval gekocht
Naam:
Jeroen (datum: 10-03-2018 13:19)

Richt je in de eerste plaats op die zaken waar je direct een probleem hebt.

Re: Bouwval gekocht
Naam:
jg (datum: 10-03-2018 14:33)

Ik begrijp dat uw buurvrouw het pand heeft gekocht nadat het eerst is opgeknapt door iemand anders (huisjesmelker)
In dat geval heeft u nu te maken met de huidige eigenaar dus uw buurvrouw.
Re: Bouwval gekocht
Naam:
pino (datum: 10-03-2018 15:20)

Indien we u en de buurvrouw zijn.
dienen jullie eerst te onderzoeken wat u buurvrouw heeft gekocht.

Als dat een bouwval is heeft ze geen poot om op te staan (die heeft ze immers gekregen en het is niet verboden om een bouwval te verkopen zolang je de boel maar niet belazerd)

Als dat een volledig gerenoveerd pand is dat voldoet aan alle eisen van het huidige bouwbesluit kan zijn naar de rechter omdat ze iets anders heeft gekregen.

Re: Bouwval gekocht
Naam:
Leon (datum: 10-03-2018 23:09)

Die afvoer is iets tussen jou en de buurvrouw. De rest is iets tussen de buurvrouw en de vorigeveigenaar, maar ik vraag me af wat daar nog te verhalen is. Klemmende deuren kan je zelf bijvoorbeeld constateren. Wellicht even met rechtsbijstand of zo kijken wat er te doen is aan eventuele verborgen gebreken, maar verder heb je als koper natuurlijk ook een zekere onderzoeksplicht. Bouwvallen verkopen is niet verboden, er te veel voor betalen ook niet. Het wordt een ander verhaal wanneer je doelbewust wordt voorgelogen maar dat is denk ik lastig hard te maken. Men zal vast niet op papier hebben gezet dat het een foutloze, in nieuwstaat verkerende woning is. Immers, je koopt iets fysieks dat je zelf kan zien en testen. En dat je door gebrek aan kennis de ellende niet voorziet is dan natuurlijk geen argument. Die kennis kan je inhuren.
Re: Bouwval gekocht
Naam:
Leon (datum: 10-03-2018 23:10)

Overigens: "hang en sluitwerk voldoet niet". Waar voldoet het niet aan dan?
Re: Bouwval gekocht
Naam:
thom keizer (datum: 13-03-2018 15:38)

Wat er in het huis van je buren aan de hand is, is niet aan jouw. Enkel de afvoer op jouw perceel kun je gelasten deze te verwijderen. Ieder dit op zijn eigen terrein af te voeren.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl