Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Perceelgrenzen
Naam: A van Moorsel (datum: 07-03-2018 16:52)

Het door ons gekochte kavel ligt aan twee reeds bebouwde kavels en drie nog vrije kavels, waaronder ons buurkavel. Dit betekent in de praktijk dat deze erfgrens nog niet duidelijk is, ondanks dat dit wel plantekeningen staat. In de koopovereenkomst staat niets over de perceelgrenzen. De verkopende partij (projectontwikkelaar) zegt: "zoek het maar uit, wij kunnen niets voor je betekenen, de co÷rdinaten zijn bekend bij het kadaster." Het Kadaster zegt op zijn beurt dat deze co÷rdinaten wel bekend zijn, maar dat het om interne co÷rdinaten gaat. Welke alleen gebruikt mogen worden als zij komen inmeten. Niet voor vrijgave aan ons, de eigenaar. Dat is jammer, want de landmeter die onze aannemer gebruikt, kan het aan de hand van deze co÷rdinaten inmeten, en een stuk voordeliger dan het Kadaster dit zou doen.


Hebben wij als eigenaar geen recht op de kadastrale gegevens van het kavel? Is de verkopende partij niet verplicht duidelijk aan te geven waar de grenzen van het door hun verkochte perceel liggen?

Reageer
Re: Perceelgrenzen
Naam:
jg (datum: 07-03-2018 17:15)

Neem eens contact op met een notaris.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
Jeroen (datum: 07-03-2018 17:17)

Je weet toch wel wat je koopt?
Re: Perceelgrenzen
Naam:
tim (datum: 07-03-2018 18:29)

Als het zo complex is, zou ik niet afhankelijk willen zijn van een aannemer. Tenzij deze ook het risico neemt indien er een fout gemaakt wordt. Kadaster is de aangewezen instantie.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
Sjef (datum: 07-03-2018 22:07)

Valt me op dat "Jeroen" altijd zinvolle bijdrages levert. Wellicht is het beter niets te zeggen als je niets zinvols te melden hebt.

Ontopic: Uit ervaring weet ik dat een goede landmeter dezelfde apparatuur gebruikt als het kadaster. Echter vraagt het kadaster zo'n 450euro per rechte grens (keer 4 is 1800euro), en een landmeter zo'n 300euro voor het hele veldwerk. Dus ik snap de vertwijfeling om direct voor het Kadaster te kiezen.

Neem eens contact op met je rechtsbijstand, die moeten vaker met dit bijltje gehakt hebben.


Re: Perceelgrenzen
Naam:
rr (datum: 07-03-2018 23:24)

In dit geval ben ik het wel met Jeroen eens. Dit (had) geregeld moeten worden bij de koop. Waarschijnlijk is het bedrag voor het inmeten een schijntje t.o.v. de koopsom.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
Leon (datum: 08-03-2018 00:06)

Bij de verkoopstukken zit neem ik aan toch een tekening van het kavel? Raar verhaal dit, ook vanuit die ontwikkelaar...
Re: Perceelgrenzen
Naam:
A (datum: 08-03-2018 08:46)

Als een perceel wordt opgedeeld in meerdere percelen komt het kadaster altijd meten (enkele maanden na overdracht). In de koopakte staat als het goed is een tekening met de grenzen van elk perceel. Dit kan het hart zijn van een mandelige muur die doorgetrokken wordt naar achter bijvoorbeeld. Ook kan het een weidepaal zijn. Dit staat omschreven in de koopakte.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
A. van Moorsel , van nvt (datum: 08-03-2018 13:45)

Hi allen,

Geen ruzie maken, al moet ik toegeven dat ik met "je weet toch we lwat je koopt" weinig kan. En inderdaad, vergeleken met de aankoopprijs is het een klein bedrag, maar toch 2000,-. En daar kunnen we een hoop andere dingen mee doen.
Er is inderdaad een tekening van het perceel met globale maten van de grenzen. Dus kunnen we niet exact bepalen waar ons perceel ophoudt/begint. En aangezien het wel belangrijk is, mbt het bouwen van de woning, willen we het exact weten. Inmiddels wachten we op reactie van de gemeente. Zij hebben destijds de opdracht gegeven van verkaveling, dus zouden meer info moeten hebben. Gegroet.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
pino (datum: 08-03-2018 13:47)

Er kan ook in de koopakte staan dat het oopervlakte circa. X m2 is en afwijkingen tot x% niet verekend worden.
Als de overdracht is geregeld zonder inmeting moeten de eigenaren dit zelf laten doen als ze duidelijkheid wensen.

Je bent aan het kadaster gebonden in deze alleen zij kunnen rechtsgeldige grenzen uitzetten.
Bespreek het eens met je buren dan kan het meschien in 1 * goed en kunnen jullie de kosten deken.


ps neem een bouwmanager je hebt te veel vragen dat gaat je uiteindelijk geld kosten
Re: Perceelgrenzen
Naam:
P. Gianni (datum: 08-03-2018 16:35)

Ik heb zoiets ook eens gehad bij een project.

Als de gemeente de grond verkoopt zet deze ook gelijk de kavels uit. Is de verkopende partij echter een commerciŰle partij dan doet de gemeente dit niet en moet het Kadaster ingeschakeld worden en die vragen daar inderdaad vrij veel voor.

Ik zou ondanks de kosten toch voor het Kadaster kiezen. Allereerst zijn zij de aangewezen partij hiervoor en mag je er vanuit gaan dat zij het dan ook goed doen (handig als er later gezeur is over een erfgrens). Daarnaast kost het getouwtrek met het Kadaster en de ontwikkelaar weer een hoop tijd en energie.

Het bouwen van een huis is nu eenmaal niet goedkoop en dit soort kosten horen er mijnsinziens gewoon bij.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
pino (datum: 08-03-2018 17:28)

de kosten betaal je als opdrachtgever altijd.
de gemeente of projectontwikkelaar rekenen deze ook gewoon door dus wat dat betreft is er weinig verschil

Het probleem is m.i. dat de ts niet de moeite heeft genomen e.a goed uit te (laten) zoeken.
en er nu zaken niet in de offerte van de aannemer zitten


Re: Perceelgrenzen
Naam:
A. van Moorsel , van nvt (datum: 12-03-2018 14:05)

@Pino, het mooie is dat we onze architecten ook betalen voor bouwbegeleiding. En wellicht moeten we zelf ook wat meer afstand nemen en ze het samen laten uitvechten.

On-topic: Gemeente komt deze week het kavel uitzetten aan de hand van de gegevens van de verkaveling van 2006. Dit zijn dezelfde gegevens als het kadaster heeft. Echter, aangezien alleen het kadaster de grenzen kan bepalen, blijven deze indicatief. Als deze grenzen zijn uitgezet, gaan wij (mmv de architect) zelf nog nameten aan de hand van de plattegond die wel beschikbaar was in het kadaster. Mochten we dan op verschillen stuiten, schakelen we alsnog het kadaster in.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
pino (datum: 12-03-2018 15:45)

Betrek je buren er bij.
kan je een verschil van mening gelijk oplossen of weet je het in ieder geval voordat je de woning uitzet.

Als je de architect betaalt zorg dan dat hij het doet of zet er als nog een ander op.

(eigenlijk moet je de architect geen bouwbegeleider meer willen maken tegenwoordig die heeft dan een dubbele pet op hij zal de schuld alleen bij zichzelf leggen als hij er op geen enkele manier onderuit kan komen)

Re: Perceelgrenzen
Naam:
thom keizer (datum: 13-03-2018 16:13)

@ A van Moorsel, als ik al de vragen van u van de afgelopen weken bij elkaar optel, vraag ik mij af, met wat voor een architect u bouwt gezien alle problemen die u tegenkomt. Een architect hoort u juist te ontzorgen en niet met alle bouwgerelateerde problemen op te zadelen. Of moeten we soms concluderen dat u uw architect niet vertrouwd?

Re: Perceelgrenzen
Naam:
A. van Moorsel , van nvt (datum: 15-03-2018 11:54)

Zie mijn nieuwe topic...
Re: Perceelgrenzen
Naam:
A. van Moorsel , van nvt (datum: 15-03-2018 13:31)

Ik wacht even met een nieuw topic. Morgen gesprek met de aannemer. Wellicht wordt de soep niet zo heet gegeten als deze opgediend wordt.

In ieder geval bedankt voor de bijdragen.
Re: Perceelgrenzen
Naam:
Leon (datum: 15-03-2018 23:44)

Blijft een raar verhaal. Het kadaster verzint die erfgrenzen niet zelf, dat komt bij de gemeente of ontwikkelaar vandaan. Daar is gewoon een CAD-tekening van hoor...
Re: Perceelgrenzen
Naam:
Leon (datum: 15-03-2018 23:45)

Overigens: jouw archirect zal toch ook een onderlegger hebben waar de grenzen op staan?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl