Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: recht van overpad wijzigen
Naam: Tony (datum: 27-02-2018 10:23)

Iemand ervaring met bijgevoegd geval?
(huidige situatie vs voorstel)

Is zoiets eenvoudig te regelen (bij de notaris)? Mits de betrokkenen instemmen uiteraard, al dan niet tegen een vergoeding.

Ik hoor graag de ervaringen/ideeŽn.

Gr. Tony

Bijlage: 4167_001.pdf Reageer
Re: recht van overpad wijzigen
Naam:
Leon (datum: 27-02-2018 10:51)

Tja je bent afhankelijk van buurman Z en van de woningbouw. Gevoelsmatig verandert er voor buurman Z niet zo gek veel. Voor de woningbouwvereniging in de praktijk ook niet, in theorie wel. Immers: ze zijn nu baas over eigen grond. Strikt genomen hoeft er nu geen externe partij over hun grond en ik kan me zo voorstellen dat ze dit ook niet zomaar willen toestaan. Je weet immers niet wat de toekomst brengt. Maar goed, als iedereen het eens is dan hoeft het niet ingewikkeld te zijn inderdaad. Akte aanpassen bij de notaris, (flinke) factuur aftikken en klaar.
Re: recht van overpad wijzigen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 28-02-2018 16:41)

Misschien nog iets om rekening mee te houden: vanuit PKVW (politie keurmerk veilig wonen) geredeneerd is het niet wenselijk om nissen e.d. in een brandgang te maken. Dat zou in de nieuwe situatie wel het geval zijn.

Om dit te voorkomen zou je nog 'n stapje verder moeten gaan, en je eigen kavel over de gehele breedte tot dat van de buurman doortrekken en voorstellen of de poort van de buurman aan de achterkant (i.p.v. zijkant) mag/kan komen. Op jouw kosten te verplaatsen.

Voorwaarden: buurman (en misschien ook de woningstichting) moet instemmen, resterende breedte van de brandgang moet voldoende zijn en je moet de akte waarin het huidige recht van overpad is geregeld (op jouw kosten) laten aanpassen.
Re: recht van overpad wijzigen
Naam:
Leon (datum: 28-02-2018 18:53)

@Jack
Aan PKVW zal het niet voldoen, die staat geen doorgaande routes toe. Een achterpad moet doodlopend zijn om te voldoen.
Re: recht van overpad wijzigen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-03-2018 13:02)

@Leon: Klopt. M'n opmerking was bedoeld om aan te duiden dat er een nis ontstaat, wat ook niet wenselijk kan zijn. Verwijzing naar PKVW was ter ondersteuning van dat argument, niet met de intentie om aan PKVW te gaan voldoen.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl